НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лук в чорапите – лекува хрема, рани и възпаления

Лук в чорапите – лекува хрема, рани и възпаления

0
Лук в чорапите - лекува хрема, рани и възпаления
Лук в чорапите - лекува хрема, рани и възпаления

Лук – незаменим зеленчук в кухнята. Знаете ли, че с лука можете да почистите повърхността на грил, например? Освен това лекува хрема, както и всички видове рани и възпаления. Можете да го поставите в чорапите за през нощта и по този начин да излекувате настинки, придружени от висока температура.

Може би много хора са чували за това приложение на лука, но не всички са го пробвали. Няма нищо сложно, но резултатът може да ви зарадва много.

Как става това?

Специалисти по рефлексология твърдят, че стъпалата имат около 7000 нервни окончания, които са свързани с различни органи на тялото ни.

В допълнение към полезните свойства – лукът може да се използва при заболявания на ушите, зъбите и инфекции на пикочния мехур.

Вижте още: Заболявания, които лекува лукът

Решили сте да опитате лечението с лук? За да започнете, нарежете го на по-дебели пръстени и го поставете върху стъпалата на краката. Можете да използвате както бял, така и червен лук.

След това обуйте чорапи, легнете в леглото и поставете краката нагоре – върху възглавница например. Отпуснете се.

Докато спите лукът прочиства кръвта, убива бактерии, микроби и патогени, тъй като има отлични антибактериални и антивирусни свойства.