НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Интересно гадание: Корекция на Съдбата и предназначението

Интересно гадание: Корекция на Съдбата и предназначението

0
Интересно гадание: Корекция на Съдбата и предназначението
Интересно гадание: Корекция на Съдбата и предназначението

Според настоящото гадание или наречено още – предсказателен метод, всеки човек е свързан със законите на кармата /причинно-следствена връзка/ посредством осем аркана, енергии, които го приковават към дългове, подобно на нитове оформящи определена рамка или заковаващи картината, пейзажа на живота.

Съществуват 22 главни аркана – енергии, които са описани в древен Египет и са пресъздадени като рисунки, сега широко известните „карти Таро“.

Ако човек вярва в своите сили и следва предназначението си, тогава енергията на арканите е положителна, човек черпи сили от Вселената, символизирани от индивидуалните си аркани-8 на брой. Счита се, че ако личността излезе извън „пътя си“, тога предизвиква отрицателните качества на аркана, често спира да му върви, разболява се, изостря се чувството му за справедливост, като водеща е идеята, че „това не е заслужено“, но едва когато разбере, че всяка ситуация изисква извод, а не противопоставяне и недоволство, едва тогава притискащите обстоятелства и изпитания намаляват. Разберете какво е вашето кармично предназначение, какви са дълговете ви, а и пътят ви според египетските аркани.

За целта на това гадание трябва да се изчислят 8-те аркана.

Изчисленията са лесни, но малко повече, защото ще изчислите 8 различни аркана, които ви влияят. Използвате датата си на раждане – ден, месец и година. Трябва да помните, че когато редуцирате числата, те не трябва да надвишават числото 22. Ако числото е по-голямо от 22, тогава редуцирате отново и докато се получи по-малка стойност от 22. И така първо се построява така нареченият Диагонален Квадрат.

Диагонален Квадрат
За да направим изчисленията ще вземем примерна дата на човек, който е роден на 26.8. 1989г. В горния ляв ъгъл вписваме датата на раждане- 26. Тя е по-голяма от 22 и за това ще я редуцираме. Събираме 2+6=8. Така че в горния ляв ъгъл пишем 8 /редуцираният ден на раждане/, в средата пишем месеца, а в десния горен ъгъл годината, в примера- 9 /1+9+8+9=27-2+7=9/.
Сега събираме всички получени числа от ден+месец+година – 8+8+9=25 , 2+5= 7. Събирате полученото число 7 отново с останалите три /ден, месец и година/- 8+8+9+7= 32 . 32 е по-голямо от 22 и го редуцираме-3+2=5. Числото 5 записваме под месеца /в центъра/.

Това е зоната на комфорта, онази дълбока същност на човек, която истински го прави щастлив, привлича, съзнателно или несъзнателно е в основата на мотиви за действие, дълбоко заложен стремеж!

Небе
За да изчислите небесната енергия, събирате месеца /8 в примера/ и числото на комфорта-7
8+7=15. Значи небесното предназначение е 15.
Земя
Събираме деня и годината– 8+9= 17
17 е Земното предназначение.

Събирате Земно предназначение+Небесно предназначение = Първо предназначение.
Първото предназначение човек трябва да изпълни до 40г. Може и по-рано, но на 40 г. възникнат задачи, изпити и ако човек не се е справил възникват здравословни проблеми или чисто материални загуби, на близки и т.н.

Второ предназначение.
То се изчислява с така наречения „Десен квадрат“.
В горния ляв ъгъл се изписва циграта от деня и месеца на раждане /в примера-8+8=16/ Вписваме 16. После трябва да изчислим точката в долния десен ъгъл, като съберем „точката на комфорта“-7 и годината-9 – 7+9=16. Записвате 16 в долния десен ъгъл.
Сега събирате получените две числа- 16+16=32, 3+2=5.
Така полученото число 5 отговаря за мъжката енергия – за отношенията с мъжката част от човечеството или това, което трябва да се даде на баща, брат, началника на работното място и т.н. /но без брачния партньор-той се тълкува от други аркани/. С този ракан се тълкуват подобни взаимоотношения.

Изчисления за женската енергия или какво трябва да се отдаде на тази част от човечеството- връзки, тип отношения, дългове и т.н.
Изчисления – събирате месеца и годината на раждане- в примера- 8+9=17. Вписвате числото в горния десен ъгъл на квадрата.
Събирате деня и точката на комфорта-8+7=15. Вписвате резултата в долния ляв ъгъл на квадрата- 15.
Събирате двете получени числа- 17+15= 32, 3+2=5
Полученото число 5 е женската енергия!

Второ предназначение
Събирате женската и мъжката енергия- 5+5=10

Полученото число 10 е Второто предназначение, което човек трябва да изпълни до към 60г.

Енергията, която винаги влияе и съпътства човек
Събирате Първо и Второ предназначение, в примера-5+10=15
Полученото число 15 е енергията, която винаги ще съпътства и ще влияе на човек.
И така получихме 8 аркана, които ви привързват към вашата карма и трябва да отработите, енергии, с които да се съобразявате, но и възползвате: 1-точка на комфорта, 2-небе, 3-земя, 4-първо предназначение, 5-мъжка енергия, 6-женска енергия, 7-второ предназначение, 8- енергия, която винаги съпътства човек

Тълкувания на арканите:

1 Аркан. Енергия на Вълшебника и Чудотвореца

Аркан 1 положителен. Човек, роден под влияние на тази енергия е надарен с уникални творчески сили и лидерски качества.От особена важност за него са личната и социална реализация. Стреми се към реализация, където ще има шанс да прояви своя оригинален и неповторим подход, съждения, талант. Да успее там, където другите не са, да проправи „пътища“ и да открива нови перспективи.
Сред тези хора има изобретатели, предприемачи, незаменими са във всички професии, които изискват оригинални съждения, интелект и еклектична мисъл.
Мощна ментална енергия, способна да материализира идеите и желанията.

Аркан 1 отрицателен. /това е енергията, която трябва да се преработи чрез съзнателни усилия и преоценки, само-критичност, защото препятства реализирането на намеренията, въздейства неблагоприятно върху психиката и физическото здраве/.
Признава предимно собствената си значимост, Аза е на първо място, както и личните интереси до степен на егоизъм и корист. Личността се стреми постоянно да надделява над другите и използва всички средства за това, тенденция, която „смачква“ моралните устои, но води до проблеми с нервната система и кръвообращението, отнема „властта“ по един неочакван начин и погубва иначе прекрасния потенциал.

2 Аркан. Енергия на Единството, Равенството и Хармонията.

Аркан 2 положителен. Енергията на този аркан надарява родените с изострена сензитивност, дипломатични способности, често – хитро- умие. Чрез своя вроден такт, те притежават уникален усет за „точния момент“, рядко използват „директни атаки“ и още по-рядко се отказват от намеренията си. Могат да се асоциират с „кукловоди“, които направляват своите марионетки, но от скрити позиции, а не явно. Много привлекателни и магнетични за противоположния пол. Умеят да оставят „следи“ след себе си…

Аркан 2 отрицателен. Мнителни, капризни и непостоянни, вечно недоволни хора, при това все другите са виновни за техните собствени провали. Фалшиви, интриганти, ненадеждни и нерешителни, артисти, които само сменят маски и роли, почти никога не показват истинската си същност. Инертност, лен, лъжа. Страдат от нарушено храносмилане и хормонален дисбаланс.

3 Аркан. Императрицата.

Аркан 3 Положителен. Женска енергия /ин/. Такива жени са „кралици“, притежават особена царствена осанка и излъчване, те са много привлекателни и ухажвани. Материалните блага и социалния статус са водещи, определят мотивите и поведението им в обществото. Умеят да привличат финансови ресурси. Често са или ръководители в предприятие, или пък имат собствен бизнес. Търсят и привличат до себе си силни и надеждни партньори, които да могат да им предоставят лукса и всички блага, удоволствия и внимание, от което се нуждаят.
Мъжете под влияние на аркан 3 са любимци в женска компания и/или умеят да печелят чрез нежния пол. Обикновено си намират покровителка и първо това е майка им, а после друга влиятелна, властна жена.
Аркан 3 отрицателен. Деспотичен и прекалено властен характер. Обсебване от материални приоритети, външен вид, суета, ревност. Страдания от женския пол или от „меката си природа“, която отказва да поема отговорност за делата си. На физическо ниво това се отразява в слаба имунна система и уязвими бели дробове, женски гърди.

4 Аркан. Императорът.

Аркан 4 положителен. Мъжка енергия /ян/. Такива мъже са активни, работоспособни и инициативни. Те са успешни в професионалната си реализация и кариерно развитие, в бизнеса. Умеят да придобиват власт и пари. Отговорни бащи и съпрузи, организирани и надеждни партньори..
Жени под влияние на аркан 4 не им е твърде леко. Налага й се да носи мъжки отговорности върху нежните си рамене. За да е щастлива, тя трябва съзнателно да сведе своята енергия до аркан 3, иначе ще привлича в живота си слаби мъже, използвачи или ненадеждни партньори.

Аркан 4 отрицателен. Деспотизъм, материалното измества духовното, жестокост, злоупотреба с пари и власт, страх да се обвърже или поеме отговорност. Страда сърцето, кръвоносната система е слаба.

5 Аркан. Закон, справедливост.
Аркан 5 положителен. Хора под влияние на тази енергия притежават отлични ораторски способности, мисълтае ясна и логична, осланя се на правила и традиции, често придобити в здрава семейна среда или благодарение на ярък пример, ментор в живота им. Определяща роля играе семейството и възпитанието. Никога не спират да се усъвършенстват, обичат да учат и да придобиват постоянно нови знания, а после да ги предават на околните. Умеят да печелят уважение и респект.

Аркан 5 отрицателен. Стремят се не да учат, а да поучават. Излишната логика може да ги заплете в детайли, които да попречат да се види цялата картина или крайна цел. Човек чрез съмнения и разсъждения сам си слага препятствия и бариери, водещи до неувереност, пропускане на благоприятни възможности и т.н. Критикарство, безсмислено бърборене. Повече се говори, отколкото се действа. Проблеми с нервната система, обмяната на веществата или щитовидната жлеза.

6 Аркан. Влюбения.

Аркан 6 положителен. Комуникативни и мили хора, приятни и привлекателни. По правило имат много приятели и познати. Любовта е идеалистична, често основен двигател и мотив в живота, висша цел и основен повод за щастие. Естети по природа, усет за красота и изящество, те винаги изглеждат добре, обичат да се обграждат с красиви вещи, да имат престижна работа. Липсата на стил или грозотата в един по-общ смисъл, направо ги обижда. Хармонията е много важна за тях и те винаги се стремят да избягват конфликтите.
Аркан 6 отрицателен. Обръщат внимание прекалено много на „опаковката“, а не на съдържанието. Циклят върху красиви вещи, приемат противоположния пол по подобен меркантилен начин или пък искат любов, заради самата любов – идеалистично и без практична оценка. Уязвими са белите дробове, женските гърди, бъбреците.

7 аркан. Воин и победител.

Аркан 7 положителен. Това е енергията на движението. Човек цял живот си поставя нови цели, постига ги и води другите след себе си. Упорити и настойчиви характери. Уникална сила, подход при справянето с трудности и предизвикателства. Умеят да се „огъват“ пред тях и не се „чупят“. Паднат ли, стават и продължават напред.
Аркан 7 отрицателен. Нереализирани и лениви хора. Не довършват делата си до край, а войнственото им поведение към околните е разрушително. Ако надделее вътрешното желание на личността да се бори с целия свят /често на подсъзнателно ниво/, то той цял живот ще привлича доста сложни ситуации в живота си, благодарение на които наистина ще му се налага да се бори. Неумно отношение към здравето, което ги „износва“ в пряк или преносен смисъл.

8 Аркан. Справедливост и равновесие.

Аркан 8 положителен. Хора под влияние на тази енергия цял живот търсят път и начин да изменят, подобрят своята Съдба. Те като че ли са оковани с неразривни нитове към свои отминали въплащения.Ето защо, на тях им е писано да осъзнаят или да се сблъскват постоянно със законите на кармата и причинно-следствената връзка. Да прозрат, че в живота всичко е „измерено до милиграми“- какво даваш и съответно получаваш. И това, което на пръв поглед изглежда несправедливо, все пак има някакъв „събитиен корен“ от миналото. Например: съвестен работник постоянно не получава своята заплата от работодателя си или негови близки го крадат, лъжат и използват, така че той да търпи загуби. Не справедливо като впечатление, но според законите на кармата се предполага, че в предишно въплъщение този човек е мамил и злоупотребявал с другите и сега попада под техните „удари“ и разплата.
Аркан 8 отрицателен. Не желаят да открият първоизточника на своите проблеми и вечно обвиняват другите. Склонни са да проявяват гордост, черногледство, обидчивост, студенина и отчужденост. Страда черният дроб, жлъчката, костите и зъбите.

9 аркан. Мъдрецът.
Аркан 9 положителен. Самодостатъчни натури, надарени с мъдрост, догматични знания за живота. При тях отиват за съвет или успокоение на душата. Обичат усамотението, вътрешната тишина. Не са припрени и суетни. Мисълта им е философска, задълбочена и аналитична. Склонни са към научна или друга интелектуална работа, изискваща вид прозрения, уникален и творчески подход. Могат да изглеждат отчуждени и сдържани, но всъщност са изключително надеждни и лоялни партньори. Въпреки всичко, те не допускат лесно, истински някой в сърцето си. На първо време трябва да бъде заслужено доверието и уважението им и често това се оказва сложна задача.
Аркан 9 отрицателен. Склонност да се съдят прекалено строго недостатъците на другите, гордост, аскетизъм, пренебрегване на сигналите на тялото, външния вид, неправилно отношение към парите, съответно-недоимък или финансови постижения под възможностите.

10 аркан. Колелото на съдбата.

Аркан 10 положителен. Хора под влияние на тази енергия притежават достатъчно сили, за да постигат намеренията и желанията си, трябва само да поискат и животът ги насочва в нужната посока, така те попадат в точния момент и на точното място и в този смисъл притежават доза късмет, закриляни са от Съдбата. Често живеят „леко“, а потокът на събитията, като че ли ги носи към тяхното значимо предопределение. Остава да получат и удовлетворение от този процес.
Аркан 10 отрицателен. Ако у човек връзката с Висшите сили се скъса, тогава той губи посока, тръгва против течението и в най-добрия случай остава на същото място, но по-често пропада, подобно на колело, което го превърта от върха към дъното. Важно е личността да не губи моралните си устои, принципи, да не прави компромиси с догматично заложени в нея ценности и потенциал, съответно предназначение.

Аркан 11. Сила

Аркан 11 положителен. Надарява хората с уникална сила. Светът се оценява от позицията на силния /мисли, сила на думите, сила на мисълта и т.н./ Обикновено работят много. Цял живот разкриват огромния си потенциал от способности и винаги могат да учудят другите, като надскочат очакванията им. Лидери, които не признават поражението.
Аркан 11 отрицателен. Изразходват психическия и физическия си ресурс, не вярват в собствения си потенциал, безсилие и нерешителност, пренебрегват принципите си, попадат под чуждо влияние, в това число и силово.

12 Аркан. Служене

Аркан 12 положителен. Хора проводници на безкористна взаимопомощ щ поддръжка, тяхната задача- да допринесат в света повече добрина и милосърдие.
Аркан 12 отрицателен. Липса на защитни сили, желание да страда. Такъв човек често не може да каже „не“, да отказва на другите и така доброволно се превръща в жертва. Те са готови доброволно да носят своя кръст, но изпадат в депресии. Загуба на интерес към живота. Отделят подчертано внимание на близки и приятели, но като пренебрегват самите себе си. Липса на желание да започнат нов житейски цикъл.

13–Аркан. Живот и смърт. Духовно прераждане.

Аркан 13 положителен. Активни и безстрашни хора, които не се страхуват от смъртта, екстремисти. Лесно започват нов житейски цикъл, трудно им е да се застояват на едно работно място. Такива хора трябва постоянно да посрещат предизвикателства и промени, да се движат и да започват от начало. Такива личности в жизнения си път много пъти умират и после се раждат на друго ниво и в друго качество.

Аркан 13 отрицателен. Прекалена агресивност, склонност да се приемат необмислени и огромни рискове, безстрашие граничещо с лудост.
14 Аркан. Зряла душа

Аркан 14 положителен. Хора на изкуството, с уникален творчески подход, независимо с какво се занимават. Емоционални и възприемчиви към всичко прекрасно. Външната форма и обвивката за тях са второстепенни, защото умеят да прозират отвъд тях. Често избират професии свързани с психология, медицина, изкуство и навсякъде, където могат да претворят оригиналната си и проницателна мисъл.
Аркан 14 отрицателен. Прекалено прагматично мислене, неумение да се прощава.Склонни са да се придържат повече към миналото и за това им е трудно да се движат напред. Освен това, често изпадат в крайности- задържат гнева в себе си до краен предел и го трупат, а после пък могат да го разтоварят неконтролируемо и да преминат всички граници.

15 Аркан. Изкушения и земни удоволствия.

Аркан 15 положителен. Хора, които умеят да преценяват доста добре човешката душа-психолози, аналитици, медиуми, личности които притежват някаква свръхестествена дарба или доза магия. Разочароват се от другите или не допускат лесно другите в сърцето си обаче, точно поради горе-споменатите причини. Околните ги обичат или мразят, но им е трудно да са безразлични.
По правило- чаровни, привлекателни, весели и енергични. Обичат да блестят и се открояват от тълпата.Ако са много привързани към парите- срещат трудности и обратно, ако подходът към тези въпроси е по-философски- имат късмет.
Аркан 15 отрицателен. Практически на енергията на аркан 15 нищо човешко не му е чуждо. Хора подвластни на нея могат да се подадат на всякакви изкушения, на страсти и чувства, с които са запознати, да злоупотребят с умението си да манипулират и да наранят другите. Но така като магнит ще привличат ситуации, в които да са потърпевши и практически ще погубят иначе отличния си потенциал и връзка с висши духовни покровители.

16 Аркан. Духовно пробуждане

Аркан 16 положителен. Това е аркан, който подтиква към духовно пробуждане, като се издига над земните изкушения.Това е същността на аркан 16.. Личности под негово влияние се стремят да разрушат всичко тленно и нестойностно, а на негово място да съграждат ново, надеждно и имащо истински смисъл и отражение в чувството за щастие. Такива хора участват активно в процеси свързани с „обновяването“ и „реконструкцията“ на условията на съществуване-в личен или обществен план.
Аркат 16 отрицателен. Привързването към материални ценности има почти пагубно влияние над тях. Те губят всичко, животът им е изпълнен с обрати и трудности, така че да се „върнат“ към духовното си развитие, каквато е основната им задача в това въплъщение. Опасност от травми и злополуки, ако се „отклоняват“.

17 Аркан. Звезда

Аркан 17 положителен. Това са личности, които се стремят да се откроят от тълпата и да заблестят като звезда. Дават най-доброто от себе си, когато се стремят към нещо, постигат съвършени резултати и се превръщат в майстори по интересуващия ги профил. Те винаги намират начин да бъдат забелязвани и оценявани като звезди- сред много хора или поне в обществото, в което живеят.
Аркан 17 отрицателен. Несамостоятелни, нереализирани, но горди като угасващи звезди. За да преодолеят негативите, трябва никога да не губят вяра в собствените си сили и потенциал.

18 Аркан. Луна- магия и привличане

Аркан 18 положителен. Луна- най-мощният магнит във Вселената. За това хората, обладани от тази енергия, имат мощни и свръхестествени сили да материализират своите мисли. Те превлечат в своя живот всичко, за което си помислят. Ако човек например е съсредоточен върху успех, то точно него ще привлече. Личности под влияние на аркан 18 притежават магически и мистични способности, имат предсказателни сънища, силни и точни предчувствия, могат да „усетят“ предстоящи събития и имат непогрешимо вътрешно чувство за „истина“.
Аркан 18 отрицателен. Човек се съсредоточва върху негативите. Ескалира чувството на страх. По правило ние привличаме това, което най-много искаме и това, от което най-много се страхуваме. Подобно правило е в пъти по-валидно за личности под влияние на 18 и за това трябва съзнателно да култивират в себе си положителен начин на мислене. Тъмната Луна може да привлече изкушения като алкохолизъм, наркотици, черна магия, психични заболявания и т.н.

19 Аркан. Слънцето

Аркан 19 положителен. Пред такива личности стоят винаги големи задачи- те са Слънцето, все пак. За това те са призвани да осветяват пътя на другите, да ръководят големи колективи, да са носители на материално благополучие и просперитет. Често заемат ръководни длъжности, собственици са на крупни предприятия, но където и да се реализират- те си остават водеща, определяща енергия, асоциативно- подобно на Слънцето.

Аркан 19 отрицателен. Могат да бъдат особено властни и агресивни, тогава сами изгарят всички пътища и мостове- пред тях и зад гърба си…

20 Аркан. Прераждане и прозрение.
Аркан 20 положителен. На плещите им лежи отговорна и тежка задача- чрез своето развитие да изцелят или да подобрят кармата на своите предци. Черпят информация от „тънките“ слоеве на Вселената и се счита, че са под особена опека в трудни моменти, имат силна връзка с рода си. Ако се откажат или не изпълняват мисията си, тогава попадат под ударите на нещастия и обиди по линия на майка си или баща си и това по различни начини препятства щастието им.

Аркан 20 отрицателен. Проблеми с роднини, страх от загуба на близки, проблеми в семейството, постепенна загуба на сили и енергия.

21 Аркан. Енергията на Вселената

Аркан 21 положителен. Миротворци. Целият свят за тях е роден дом- граници не съществуват, нито реални, нито виртуални. Широко отворено съзнание, полиглоти. Много пътуват. Подвластни са на глобални и световно значими проекти.
Аркан 21 отрицателен. Войнствено настроени натури, които могат да се борят против политика, религии и всякакви други различни от представите им предизвикателства, така че да сеят хаос и войни- в пряк и преносен смисъл.

22 Ааркан. Енергия на духовната свобода

Вижте още: Защо не срещам истинската любов?

Аркан 22 положителен. Хора свободни от догми и ограничения, рамки и предрасъдаци. Целият им живот- това са фойерверки и празници. Те могат да си позволят да имат всичко, без да се притесняват от нищо.
Аркан 22 отрицателен. Безотговорност, нежелание да се поемат никакви отговорности. Егоизъм и безпринципност. Липса на свобода- затвори, болници, златна клетка…Прекалена материална привързаност и желание да се отнеме свободата на близките. Ревност, обсебване и т.н.

Интересно ли ви беше това гадание?