НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трикове, с които ще направите живота си по-лесен!

Трикове, с които ще направите живота си по-лесен!

0
Трикове, с които ще направите живота си по-лесен!
Трикове, с които ще направите живота си по-лесен!

Заобиколени сме от много неща, но повечето нямаме представа как могат да ни бъдат полезни в ежедневието. Вижте как да направите живота си по-лесен, с помощта на тези трикове.

Направете живота си по-лесен:

1. Използвайте конец за зъби или рибарска корда за рязане на торта на две равни части или тестото на слоеве. Също така, този метод е идеален за рязане на меки видове сирене.

Трикове, с които ще направите живота си по-лесен!

2. Ако счупите нещо стъклено, за да съберете от пода малките частици, ще ви помогне парче пресен хляб. Отличен резултат. Брилянтна идея.

3. Пастата за зъби премахва всякакви петна от обувките ви. Използвайте стара четка за зъби и паста, за да изчистите бялата ивица на кецовете, като оставите да престои 10 минути, след което избършете с влажна кърпа.

4. Използвайте смляното кафе като ароматизатор за хладилник. Вземете малък буркан с кафе и го покрийте с хартия или марля (два слоя). Поставете в хладилника. Можете да използвате и сода за хляб, но кафето ще придаде по-хубав лек аромат.

5. Използвайте лук, разрязан на половина, за да почистите скарата. Втрийте го в скарата, докато е още топла.

6. Поръсете половин лимон със сол и използвайте този “инструмент” за почистване на дъската за рязане. В допълнение, този метод ще удължи живота на вашата дъска.

7. Не разполагате с ръкавици? Поставете найлонова торбичка върху ръката си, когато режете люти чушки.

8. Намажете с вазелин или друг крем кожата около ноктите, преди да започнете да се лакирате. Ако попадне лак върху кожата, по-този начин ще бъде много по-лесно да се премахне.

9. Използвайте лак за коса, за да изчистите мастило от дрехите. Просто напръскайте петното преди пране. Не е необходимо да купувате скъпи почистващи препарати.

10. Не изхвърляйте капака на големите кофички кисело мляко, защото той е много подходящ за стъклените чаши. Това ще помогне да удължите качеството и вкуса на лимонадата или бирата.

Вижте още: 8 фантастични трика, които ще улеснят ежедневието ви

11. Избършете прозореца на колата или огледалото в банята с пяна за бръснене и те няма да се изпотяват.

12. Ако не разполагате с тънка четка за почистване на бутилките отвътре – няма значение. Натрошете черупки от яйца, залейте ги с вода в бутилката и разклатете. Ще премахнете перфектно всичкия прах и мръсотия.

13. Използвайте майонеза или растително масло, за да отстраните остатъците от етикети и стикери.

14. Използвайте царевично брашно, за да премахнете мазни петна от мебели. Поставете няколко супени лъжици брашно върху петното и оставете за 15-20 минути.

15. Използвайте кока кола за почистване на загорелия тиган. Налейте кола в тигана и оставете така за една нощ. На сутринта избършете с гъба и тигана ще бъде като нов.

16. Запечатайте чипс или други продукти с помощта на канцеларски клипове.

Споделете тези трикове с приятели, за да стане живота им по-лесен!