НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лимони замразени във фризера унищожават ракови клетки

Лимони замразени във фризера унищожават ракови клетки

Лимони замразени във фризера унищожават ракови клетки
Лимони замразени във фризера унищожават ракови клетки

Пресните лимони съдържат уникални съединения, които се наричат лимоноиди. Тези съединения спират прогресията на тумора при жени, страдащи от рак на гърдата. Според проучванията, лимоните наистина имат невероятен ефект върху човешкото тяло!

Кората на лимона съдържа приблизително два пъти повече витамини от лимоновия сок. Освен, че лимоните притежават мощни анти-канцерогенни свойства, те могат да се справят отлично с детоксикацията на вашия организъм и да премахнат червеи, паразити, гъбички и бактерии.

Лимонът също е ефективен и при понижаване на високо кръвно налягане. Цитрусовият плод е и мощен антидепресант, който бори стрес и нервни разстройства. Прилагате ли го локално, лимонът прави чудеса с кожата и косата.

Замразяването на лимоните гарантира, че ще използваме всяка частица от тях – от кората, до сока, който може да консумираме в удобно за нас време. Самото замразяване на лимоните облекчава значително и подготовката на различни храни и напитки – можете да настържете замразените цитруси и по този начин да използвате целесъобразно целия плод, заедно с кората му. С настърганото количество просто поръсете салатата или супата си. Може да използвате настъргания замразен лимон и като добавка към сладолед, зърнени храни, всякакъв вид паста или в соса към нея. Достойнството на замразените лимони е, че многократно подобряват и освежават вкуса на всяко ястие, към което ги добавите.

Вижте ощеКакво да очаквате, ако в дома си запалите дафинов лист?

Ако ви е трудно да си представите как можете да ядете лимонова кора, не се притеснявайте, ние ще ви покажем един удивителен начин!

1. Измийте добре лимона

2. След това го сложете във фризера и го оставете напълно да замръзне

3. Можете също така предварително да нарежете лимона на резени и след това да ги замразите.

4. След като лимонът е замръзнал, просто трябва да го нарежете или да го настържете и да поръсвате с него напитки, сметана, супи, паста, салати и десерти.

Този трик ще ви помогне да започнете да водите нов и здравословен начин на живот!