НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Използвайте картофите по 8 нестандартни начина

Използвайте картофите по 8 нестандартни начина

0
Използвайте картофите по 8 нестандартни начина
Използвайте картофите по 8 нестандартни начина

Вижте как може да използвате картофите и как с тяхна помощ да се справите в неочаквани ситуации. Отървете се от ръжда, облекчете болката, разкрасете кожата на лицето.

Когато става дума за готвене, малък брой от зеленчуците могат да се използват по няколко начина – един от тях е картофът. Можете да ги използвате при готвене, да ги печете или да ги направите на пюре. Както и да са приготвени, те винаги са много вкусни, но тяхното приложение не е само в кухнята.

Ето осем други начина, по които можете да се възползвате от картофите.

1. Отстранете ръждата с картофи

Нарежете картофите на половина и третирайте ръждясалата повърхност. Киселината в картофите ще премахне ръждата без усилено триене с абразивни.

2. Свалете счупената крушка

Изключете подаването на ток в дома, а след това притиснете картоф към фасонката. След това бавно завъртете в същата посока и по същия начин както обикновено завъртате крушката.

3. Картофите облекчават болката от изгоряно

Картофите имат антибактериални свойства, които помагат за успокояване на леки изгаряния, като същевременно облекчават болката. Нарежете на половина и поставете на болното място. Също така, може да ги настъргате и да ги смесите с малко вода и това да използвате като мехлем.

4. Премахват петна от арония

Ако след хранене или почистването на този плод ви остават петна по ръцете, тогава изтъркайте местата с картоф, а след това изплакнете с топла вода.

Вижте още: Пълнени картофи – бърза и лесна рецепта

5. От картофи направете печат за деца

Нарежете картофите на половина, а в тях направете някаква форма, например: сърце, куб, триъгълник и други подобни. Получената форма намокрете с темперни бои и натиснете върху хартия.

6. Почистете сребърни предмети

Водата, в която сте сложили да се варят картофите, използвайте за почистване на сребърни предмети.

7. Картофите като средство за разкрасяване

Те са отлични за намаляване на бръчки, лунички и тъмни кръгове на лицето. Направете маска с картофено пюре, в която добавете малко лимонов сок. Нанесете на лицето и оставете да действа двадесет минути. Тази маска ще съживи и подмлади кожата.

8. С картофи можете да спасите пресолената супа

Сложили сте твърде много сол в супата и сега не знаете какво да правите? Не се сещате за друго решение, освен да приготвите нова? Не се притеснявайте, вече има решение и за това. В тенджерата със супата, добавете няколко парчета картофи и след около десет минути отстранете от котлона. Картофите ще свършат своята работа, т.е. ще попият излишната сол от яденето.