НАЧАЛО ЗДРАВЕ Облекчаване на болка в областта на врата за 10 секунди!

Облекчаване на болка в областта на врата за 10 секунди!

0
Облекчаване на болка в областта на врата за 10 секунди!
Облекчаване на болка в областта на врата за 10 секунди!

Мускулите на шията, гърба, главата и раменете са наранени в края на работния ден. От дългото стоене в една позиция, врата страда ужасно! Ако седите пред компютъра повече от 3 часа на ден или често четете новините по телефона, най-вероятно знаете, какво е нетърпима болка във врата.

Също така, болката във врата може да е резултат от възпаление или хипотермия. Ще се изненадате да научите, че има лечение на такова възпаление в домашни условия с най-обикновени кърпи! Това отнема само 10 секунди, но работи перфектно.

Лечение на врата в домашни условия

За мен, болките в областта на врата са нещо обичайно, защото прекарвам много време пред компютъра. Понякога, за да се справя с болката, практикувам масаж и специални упражнения. Но много често, тези манипулации не носят желания ефект. Дългият престой под горещ душ, може да помогне по някакъв начин на мускулите.

Как да излекувате болката в областта на шията с най-обикновена кърпа? Опитах веднага този метод – и помогна! Просто трябва да поставите усукана кърпа върху проблемната зона…

Вижте видеото: 

Това е ефектът! Честито, отървахте се от болката.

Вижте още: Болки в ставите и как да се избавим от тях само за един ден

Разбира се, ако поддържате добра физическа форма, болката в областта на шията и други мускули няма да бъде толкова често срещано явление, дори и да прекарвате по цял ден пред компютъра.

Повтарящи се болки в областта на шията имат около 35% от хората. Най-честата причина е остеохондроза и разтягане или напрежение в шийните мускули. По своята разпространеност шийната остеохондроза отстъпва само на болките в кръста.

Възможните причини са много: наследствена предразположеност, травми, изкривяване на прешлените, заболяване на вътрешни органи, някои професии. Влажен и студен вятър, течение също могат да провокират заболяването. Разместените прешлени притискат нерви и кръвоносни съдове, което намалява притока на кръв към мозъка. Симптомите са внезапна болка в шията и намалена подвижност, почти постоянно замайване, шум в ушите. Най-неприятното нещо е болката, която може да достигне до върха на пръстите. Остеохондрозата често се разглежда като процес на естествено стареене. С течение на годините гръбначният стълб губи своята подвижност, „уляга” и вкостенява.