НАЧАЛО ЗДРАВЕ Притиснете тези точки на дланта – резултатите ще ви удивят!

Притиснете тези точки на дланта – резултатите ще ви удивят!

0
Притиснете тези точки на дланта - резултатите ще ви удивят!
Притиснете тези точки на дланта - резултатите ще ви удивят!

Знаете ли, че можете незабавно да облекчите болката в някои части на тялото, като притиснете специфични точки на дланта. Това се дължи на факта, че има връзка между тези точки и тези, които предизвикват болката.

Единственото нещо, което трябва да направите е да притиснете определена точка в продължение на 5 секунди и да поемете бавно и дълбоко дъх!

Основата на палеца

За да се отървете от кашлица, респираторен дистрес синдром, както и да подобрите функцията на щитовидната жлеза, можете да притиснете тази точка.

Върха на палеца

Палецът може да помогне и срещу депресия, тревожност, раздразнителност и болки в стомаха. Ето защо, ако имате болки в корема, главоболие, кожни проблеми или просто се чувствате в емоционална депресия, просто притиснете върха на палеца.

Показалеца

Тази точка може да помогне, ако имате някакви проблеми с бъбреците и пикочния мехур. Ако изпитвате страх или безсилие, тази точка може да ви помогне да ги контролирате. В допълнение, можете да премахнете болки в мускулите и гърба, киселини в стомаха и зъбобол.

Средния пръст

Тази точка може да помогне в случай на проблеми с черния дроб и жлъчния мехур. Ако се чувствате нерешителни или раздразнителни, можете да подобрите настроението си като притиснете тази точка. В допълнение, тя е много полезна за подобряване на кръвообращението, както и помага за облекчаване на мигрена, главоболие и менструални спазми.

Вижте още: Мазило за разтривки на баба – рецепта изпитана от поколения

Безименния пръст

Можете да стимулирате функцията на белите дробове и дебелото черво, като притиснете тази точка. Ако имате проблеми с храносмилането, ако страдате от заболявания на дихателните пътища или нездравословно състояние на кожата, притискането на тази точка може да ви помогне в решаването на тези проблеми.

Малко пръстче

Тази точка помага за регулирането на тънките черва и сърцето. Притискането й може да помогне със сърдечни проблеми, подуване на корема, болки в гърлото, както и проблеми с костите.

Външната част на дланта

Тази точка може да ви помогне за контролиране нивото на захарта.

Центъра на дланта

Натискането на тази точка, може да подобри действието на храносмилателната система, стреса или болки в областта на корема.

Месестата част на дланта

Тази точка е отговорна за функцията на жлезите с вътрешна секреция и сърцето. Тя може да балансира хормоните и да помогне в регулацията на сърдечни проблеми.