НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Страдате ли от Facebook ревност и колко опасна е тя?

Страдате ли от Facebook ревност и колко опасна е тя?

0
Страдате ли от Facebook ревност и колко опасна е тя
Страдате ли от Facebook ревност и колко опасна е тя

Преди няколко години бихте ли си помислили, че е възможно човек да изпитва ревност заради появата на новите технологии? Съмняваме се.

Но факт е, че в днешно време доста двойки проявяват ревност заради интернет и главно заради социалната мрежа Facebook. Мъжете постоянно правят забележки на партньорките си за снимките, които публикуват. Момичетата пък се сърдят, когато техният любим коментира снимка на друга.

Това е достойно за скандал според представителките на нежния пол.

Социалните мрежи определено ни дават възможност да общуваме с доста хора.

Именно възможността за контактуване с познати и приятели, събужда завист у някои хора, особено при тези, които имат ниско самочувствие. Веднъж след като някой е решил, че го лъжат и има друг в живота на партньора му, започва едно “тършуване” в профила на любимия/любимата, следене на чатовете, внимателно разглеждане на новите събития и др.

Въпреки това, той/тя мисли, че го/я лъжат, затова е въпрос на време да се намерят необходимите доказателства. А когато те липсват, засегнатата страна започва да си измисля, да изкривява нещата, за да може да подкрепи с нещо, макар и малко, думите и глупавите си предположения. Той/тя смята, че усмивката и прегръдката не са приятелски жест, а че са част от флирта.

Вижте още: Кой най-много посещава Facebook профила ви?

Както вече споменахме, когато човек си е намислил нещо такова, няма как да го убедите, че не е прав, каквото и да правите, колкото и чиста да е съвестта ви. Когато човек вярва на партньора си, животът му е хубав, умее да се радва на малките неща и др. Но в определени моменти това спокойствие и щастие не са достатъчни. Още със ставането, ревнивият партньор влиза в профила на своята половинка, за да търси доказателства, че има трети човек в техните отношения.

Според наскоро направени проучвания, колкото по-ревнив е един човек, толкова повече време прекарва в интернет, особено в профила на партньора си. Може да е интересно, весело и забавно в интернет, но е факт, че социалните мрежи влияят сериозно върху личния живот. При някои хора това не е проблем, но при хората с ниско самочувствие, определено е трудно с толкова много нови и модерни технологии.