НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ябълков оцет – храна и лекарство за 27 заболявания

Ябълков оцет – храна и лекарство за 27 заболявания

0
Ябълков оцет - храна и лекарство за 27 заболявания
Ябълков оцет - храна и лекарство за 27 заболявания

Вероятно и вие имате в кухнята си бутилка с ябълков оцет. Той е вкусна добавка към салати и марината, но също така е много полезен за здравето.

Ябълковият оцет като народно лекарство се използва за лечение на всякакви болести, от грип до брадавици. Много от неговите предимства все още не са доказани, но някои експерти смятат, че консумацията на малко количество от него може да подобри здравето.

Оцетът се прави чрез нарязване на ябълките и изстискване на течността, която се получава. В по-нататъшния процес към ябълковия сок се добавят някои оцетни бактерии и дрожди. Целта е постигане на процес на алкохолна ферментация и превръщане на захарите в алкохол. Във втората фаза тази алкохолна ферментация предизвиква трансформация в киселина, под действието на оцетнокисели бактерии, които придават кисел вкус.

Ябълковият оцет помага за намаляване на телесното тегло

Чували ли сте, че ябълковият оцет може да ви помогне при отслабване? Едно проучване, направено в Япония, потвърди ефективността му за намаляване на телесното тегло при 175 хора с наднормено тегло. Изследването е направено в срок от 12 седмици и в крайна сметка е установено, че лицата, които са консумирали ябълков оцет, средно са загубили по 1 килограм. Но, за да намалите успешно килограмите, важно е да се погрижите за избора и количеството на храната, която консумирате, а също така и редовно да спортувате.

Ако имате повишени нива на кръвната захар, редовно консумирайте ябълков оцет

Може би няма да загубите много килограми, но може да ви помогне при диабет и контрол на нивото на захар в кръвта.

Вижте още: Природен лек от лимон и магданоз срещу бактерии

Д-р Карол Джонсън, повече от 10 години изследва ефектите от консумацията на ябълков оцет и неговото влияние върху нивото на кръвната захар. Тя е установила, че ябълковият оцет има подобен ефект на някои лекарства, които се използват при диабет.

Освен намаляването на телесното тегло и регулиране на нивото на захар в кръвта, сред народа ябълковият оцет се използва при лечение на следните състояния:

– Акне
– Алкално-киселинен баланс
– Алергии
– Артрит
– Рак
– Кандида
– Хронична умора
– Треска
– Пърхот
– Проблеми с храносмилателната система
– Неприятна миризма на краката
– Гъбични инфекции
– Грижа за косата
– Висок холестерол
– Хипертония (високо кръвно налягане)
– Ухапвания от насекоми
– Пречистване на бъбреците
– Инфекция на синусите
– Възпалено гърло
– Проблеми със ставите
– Изгаряния
– Разширени вени
– Брадавици
– Главоболие