НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Неприятни миризми у дома – вижте как да се справите с тях

Неприятни миризми у дома – вижте как да се справите с тях

0
Неприятни миризми у дома - вижте как да се справите с тях
Неприятни миризми у дома - вижте как да се справите с тях

Мислите, че знаете всички тайни за премахване на неприятните миризми? Ние ще отличим най-добрите, които вероятно не сте чували досега. Отървете се лесно от всички аромати, които ви пречат.

Екстракт от ванилия срещу неприятни миризми в стаята

Стар трик, за който със сигурност не са чували. Нанесете капка екстракт от ванилия върху крушката, а когато я включите нейната топлина ще позволи да се освободи прекрасен аромат.

Паста за зъби срещу неприятна миризма на ръцете

Съставките в пастата за зъби, които освежават устата ви, също така действат и на ръцете. Така че, ако се занимавате с нещо и по ръцете ви остане неприятна миризма (например рязане на лук) изплакнете ръцете с паста за зъби и те ще миришат чудесно.

Вижте още: 10 практични приложения на алуминиевото фолио

Ябълков сок срещу неприятната миризма от цигари

Миризмата на дим от цигари може да бъде отстранена с помощта на ябълков сок. Единият вариант е да поставите кърпа в сок от ябълка и да я изтръскате няколко пъти във въздуха. Или пък в малък съд сложете от сока и го поставете някъде, където ще се усеща миризма.

Доматен сок срещу неприятна миризма от пластмаса

Ако използвате пластмасови съдове, най-бързият начин да се премахне неприятната миризма от тях е да сложите малко доматен сок и старателно да ги почистите, а след това ги изплакнете с хладка вода.

Понякога се случва и да не забележим, че нашият дом има свой, специфичен мирис, но гостите няма как да го пропуснат. Ако не искате да рискувате и да се превърнете в обект на коментари, използвайте тези бързи трикове, с които можете да решите проблемите си.

За да поддържате въздуха в стаите в свеж, можете да заложите на естествени ароматизатори. Свещник декориран с ароматни пръчици канела, ще ви създаде усещане за уют, а също така ще държи лошите миризми на далеч.