НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 9 необичайни приложения на утайката от кафе у дома

9 необичайни приложения на утайката от кафе у дома

0
9 необичайни приложения на утайката от кафе у дома
9 необичайни приложения на утайката от кафе у дома

Изпили сте кафето си? Не бързайте веднага да миете чашата. Останалата утайка от кафе може да бъде полезна за вашия дом, само трябва да знаете как да я използвате по най-добрия начин.

Може би някои от тези употреби на утайката от кафе са ви известни, а ако има такива, които не сте знаели, ще можете да се възползвате от тях в бъдеще. Какво можете да направите с утайката ще разберете от предложените съвети в допълнение:

1. Кафето не само премахва неприятните миризми, но и не позволява тяхното смесване. Поставете утайката от кафето в хладилника и по този начин ще премахнете неприятните миризми.

2. Ако имате в дома си домашен любимец и искате да го държите далеч от дадени части на жилището или двора, поръсете малко утайка, смесена с портокалови корички. Тази идея е особено подходяща за домашните растения, които не искате домашният любимец да използва като лична тоалетна.

3. С помощта на утайката от кафето можете да премахнете драскотини от повърхността на мебели от тъмно дърво. За да направите това, смесете утайка от кафе с гореща вода и втрийте върху драскотините.

4. Утайка от кафе, смесена с глицерин може да използвате за заличаване на тъмни петна от кожа. Например: чанти, гривни, якета и др. Просто избършете с мека кърпа или парче памук, потопено в много силно кафе. Ще се изненадате от разликата.

Вижте още: Мъж решил да се откаже от кафето за един месец: Ето какво се е случило с неговия организъм

5. Понякога новата кожена чанта има неприятна миризма. От нея ще се отървете много лесно, ако я поръсите с кафе и оставите така няколко часа. Тази опция е подходяща само за чанти, направени от тъмна кожа.

6. Утайката от кафе е страхотна добавка за растенията, които предпочитат почви с висока киселинност. Такива са розови храсти, азалии, вечнозелени видове, камелии.

7. Почистете канализацията в дома си, като изсипете шепа прясна утайка в канала на мивката или ваната. Пуснете силна струя на водата, за да отмие остатъците.

8. Отлично средство в борбата с насекомите. На мястото на тези врагове, поставете малко утайка от кафе и те ще напуснат “своята” територия.

9. Утайката жените могат да използват за разкрасяване: за пилинг на лицето, пилинг на тялото, антицелулитни процедури и други подобни.