НАЧАЛО ЗДРАВЕ Пелин – растението, което убива 98% от раковите клетки за 16 часа

Пелин – растението, което убива 98% от раковите клетки за 16 часа

0
Пелин - растението, което убива 98% от раковите клетки за 16 часа
Пелин - растението, което убива 98% от раковите клетки за 16 часа

Пелин или артемизин (Artemisia annua), е билката, която допринася за унищожаването на 98% от раковите клетки на белия дроб. При това за период от 16 часа!

Ако използвате само пелин, това ще доведе до намаляване на растежа на раковите клетки в белите дробове с 28%, но ако се комбинира с желязо, това растение напълно и ефективно ще премахне рака. Освен това, експериментите показват, че пелинът няма отрицателно въздействие върху здравите белодробни клетки.

В миналото, артемизинът е бил използван като мощно лекарство за лечение на малария, но сега научно е доказано, че тази билка е също толкова ефективна и в борбата с рака.

Когато при провеждането на поредния експеримент, учените добавят към артемизина желязо и след това го прикрепят към тъканите на белия дроб, които са обхванати от рака, то артемизина въздействал върху “лошите” клетки, като същевременно оставял “здравите” клетки непокътнати.

“Като цяло, резултатите показват, че артемизинът контролира репродуктивния растеж на раковите клетки,” – заключват авторите на изследването, експерти от Университета на Калифорния.

Още преди хиляди години в Китай настойка от пелин е била използвана за лечение на рак и на малария. Сега учените твърдят, че тайната на това растение е в неговото богато съдържание на желязо и други микроелементи, от които ракът се “страхува”.

Фармацевтичната компания “Sanofi” вече обяви че ще произвежда от 50-60 тона артемизин на година. Лекарството ще бъде пуснато в продажба за пациенти с диагноза рак.

Вижте ощеРецепта на амишите за лечение на астма, артрит, рак и инфекции

А ето и няколко способа, взаимствани от народната медицина:

Мазило от пелин

За него ще са ви нужни 10 гр. гъст екстракт от пелин, 100 гр растително масло или свинска мас.

Прах от пелин

Билката трябва да се стрие на прах и да се взема по половин чаена лъжичка 5-6 пъти на ден след хранене, като постепенно се намалява броя на приемите до три пъти на ден в продължение на една седмица. Пелинът на прах е по-ефективен от настойката на пелин.

Сок от пелин

Той се отделя преди цъфтежа от листата и клоните. Приема се по 1 супена лъжица сок, смесен с мед 3 пъти дневно преди хранене.