НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Сансевиерия (свекървен език) – различни поверия за това цвете

Сансевиерия (свекървен език) – различни поверия за това цвете

0
Сансевиерия (свекървен език) - различни поверия за това цвете

Сансевиерия (свекървен език) е цвете, което е свързано с редица поверия. Ако го отглеждате у дома си, поверията ще ви помогнат да го разберете по-добре. Някои от тях са просто суеверия, свързани с името му, но в много от тях си заслужава да се вслушате.

Поверия, свързани с името на цветето – свекървен език

Растението има много имена, които са измислени от хората. Научното му наименование е Сансевиерия, но това стайно цвете е наричано още “опашка на щука”, “индийски меч”, “змийска кожа”, “езика на дявола” и “свекървен език”, което влияе на поверията свързани с това растение. Листата му по форма приличат много на дълги езици.

Много хора считат, че свекървата не е от най-предразполагащите към спокойствие и доброжелателност член на семейството. Наистина, не всички жени са съгласни с това. Може би най-популярното название, свързано с дългия език на свекървата, е било дадено на шега, но някак си е достигнало и до наши дни. Силно влияние има и поверието за опашката на щуката. Някои го смятат за растение на сплетните и клюките и вярват, че ако внесат в къщата си Сансевиерия, то спокойствието в дома ще изчезне, ще се появат кавги и семейството бързо ще се разпадне.

Но тази гледна точка не е подкрепена от никакви основания. В действителност, “опашката на щуката” може да се каже, че е отлично растение за укрепване на семейството. От живота на хората, които са си взели това растение, са изчезнали кавгите и е настъпило изясняване на отношенията. В семейството са се върнали любовта и разбирателството, взаимоотношения са станали хармонични и спокойни.

Цветето Опашката на щуката – поверия за енергията

Сансевиерия (свекървен език) - различни поверия за това цвете

Поддържането на правилен енергиен баланс вътре в дома е много важно. Без него, в дома няма да има уютна и спокойна атмосфера, а живеещите там няма да имат желание да се приберат. Правилно подбранте и поставени растения ще помогнат за поддържане на комфорта в дома.

Свекървеният език е много непретенциозно и лесно за отглеждане растение. Смята се, че то може да се адаптира към всички обстоятелства. Както и всички други растения в дома ви, това цвете се нуждае от енергия. То поглъща отрицателната енергия от различен произход – прояви на грубост, лошо настроение, гняв. Настройва към доброжелателно общуване както членовете на семейството, така и гостите. Смята се, че дългите му листа са един вид антени, които поглъщат негативната енергия, а излъчват спокойствие и творческа енергия.

Сансевиерията може дори да ви помогне да се избавите от недоброжелатели. Ако някой със своите заяждания редовно ви пречи да работите спокойно, пробвайте да занесете на работното си място това растение. То е известно със способността си да прекратява интригите и да отблъсква всички недоброжелатели или просто тези хора, които пречат на неговия собственик. Растението ще ви спаси от неприятни общувания и ще ви помогне да запазите спокойствие и да се съсредоточите единствено върху това, което трябва.

Какво означава, когато цъфти растението Свекървен език – поверие

На въпроса за това, какво означава когато цъфне това растение, поверията на нашите баби не дават отговор. Всичко зависи от времето, когато това се случва. Въпреки това, всеки ненавременен цъфтеж на което и да е растение – е лоша поличба, независимо от неговия вид и значение. Неблагоприятно време за появата на цвета на Сансевиериятя – това е зимата.

Сансевиерия (свекървен език) - различни поверия за това цвете

Ако Свекървения език разцъфти през зимата, това предвещава голяма кавга в семейството или сред служителите на компанията в офиса, където се намира растението. Смята се, че причината за скандала е прекалената грижовност и стремеж към опека над останалите от някой от семейството или колектива.

Вижте ощеИзползвайте картофите по 8 нестандартни начина

Свекървения език цъфти рядко, само при неправилни грижи, когато не са му достатъчни светлината и влагата. Някои смятат, че това стайно цвете може да цъфне само при изключително благоприятна атмосфера. Затова, ако Сансевиерията цъфти по всяко време на годината, с
изключение на зимата, това събитие не носи никакво лошо значение. Напротив, това насърчава новите начинания и успеха в изпълнението им.

Като цяло, това стайно растение е в състояние да ви помогне в живота, ако вие го обгрижвате добре, внимателно вглеждайки се в народните поверия свързани с него.