НАЧАЛО ЗДРАВЕ Фикусът трябва да се отглежда във всеки дом – ето защо

Фикусът трябва да се отглежда във всеки дом – ето защо

0
Фикусът трябва да се отглежда във всеки дом - ето защо
Фикусът трябва да се отглежда във всеки дом - ето защо

Фикусът е едно от най-полезните и непретенциозни растения в дома. Той много добре пречиства въздуха в помещението и има положителен ефект върху здравето.

В аюрведическата практика фикусът се използва като растение, хармонизиращо енергиите в дома. Това растение чудо отлично филтрира въздуха в къщата чрез абсорбиране на вредни вещества като бензен, фенол и трихлоретилен и допринася за намирането на положително решение на сложни житейски ситуации.

Преди, хората са вярвали, че фикусът поглъща негативната енергия и пречиства атмосферата в дома от безпокойства. Ако искате да привлечете късмет и изобилие трябва да си вземете вкъщи Бенджамин (фикус с малки листенца).

Фикусът също се използва за лечение на кашлица и простуда. Настойка от листата му лекува ревматизъм, артрит и артроза. Това растение помага дори при лечение на хемороиди.

Как трябва да се провежда лечението с помощта на Фикус

За лечение на ставите

Необходими продукти:

. листо от фикус
. 80 мл водка

Начин на приготвяне:

Смелете листото от фикус с машинка за мелене на кайма, залейте получената маса с водка и затворете съда с капака. Съхранявайте на тъмно и хладно място в продължение на най-малко 14 дни.

След това прецедете инфузията през тензух и я сипете в бутилка от тъмно стъкло. Съхранявайте я на хладно място.
Преди да си легнете си направете гореща вана, в която сте сложили малко соли, а след това разтрийте болните стави с тази тинктура. Завийте ставите добре с вълнен шал. Правете тази процедура последователно не повече от 7 дни.

Лечение на кашлица

Необходими продукти:

. 1 листо от фикус
. 1 чаена лъжичка мед
. 1 и 1/2 чаени чаши вода

Начин на приготвяне и приложение:

Сложете съд с водата на котлона и изчакайте да заври. След това поставете във водата листото от фикус за три минути. Извадете го и го намажете отгоре с мед.

Наложете така намазаното листо върху гърдите и увийте добре с памучен плат. Компресът трябва да се държи до сутринта. Правете тази процедура до пълно възстановяване.

Един ефективен лек за брадавици и липоми

Необходими продукти:

. 80 мл сок от фикус
. 40 мл оцет

Начин на приготвяне и приложение:

Смелете с машинка за мелене на кайма няколко големи листа от фикус и прецедете получената маса през марля. Към отделения сок добавете оцета. Излейте сместа в бутилка от тъмно стъкло и я затворете с капачка.

Капвайте по 2 капки от това средство на засегнатата област, без да попада на околната кожа. Лекарството трябва да постои не повече от 10 секунди, след което го изплакнете с вода. Процедурата се прави всяка вечер до пълно излекуване на брадавицата.

Лечение на стомашно-чревния тракт

Необходими продукти:

. 50 мл сок от фикус
. 100 мл спирт

Начин на приготвяне:

Откъснете няколко листа от фикус и ги смелете в месомелачка, след това ги прецедете през марля. Добавете към сока от фикус спирта. Сипете сместа в тъмна стъклена бутилка и я сложете да престои в хладилник в продължение на два дни.

Първия ден се взема по една супена лъжица на всеки 2 часа. Втория и третия ден, настойката се приема 5 пъти на ден, а четвъртия – по една чаена лъжичка три пъти на ден след хранене.

Вижте ощеРецепта на амишите за лечение на астма, артрит, рак и инфекции!

Бързо облекчаване при зъбобол

Необходими продукти:

. 1 супена лъжица сок от фикус
. 3 супени лъжици спирт

Начин на приготвяне:

Смесете в чаша сока от фикус и спирта. Оставете на тъмно място в продължение на два дни. Навлажнете памучен тампон в тинктурата. Сложете го върху болния зъб и задръжте за малко. След това можете да махнете памука и да изплакнете устата си с чай от лайка.

Фикусът е прекрасно лечебно средство, но трябва да сте наясно с противопоказанията. Лечението с това растение е противопоказно за бременни жени и деца. Да не се използва фикус, ако имате проблеми със сърцето. Преди да изпробвате върху себе си средствата от народната медицина, първо трябва да се консултирате с лекар на традиционната медицина.

Споделете с приятелите си с тази информация за лечебните свойства на фикуса. Най-вероятно тя ще бъде много полезна за тях!