НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Внимание! Енергоспестяващите крушки вредят на здравето!

Внимание! Енергоспестяващите крушки вредят на здравето!

0
Внимание! Енергоспестяващите крушки вредят на здравето!
Внимание! Енергоспестяващите крушки вредят на здравето!

Сравнително наскоро се появиха в живота ни като удобни и икономични енергоспестяващите крушки. Те имат няколко предимства пред конвенционалните такива с нажежаема жичка: продължителност на употреба, цена, липса на нагревателни елементи.

Енергоспестяващите крушки

Въпреки това, малко хора знаят, че въпросните крушки са изключително вредни за здравето ни. Фактът, че те са устроени доста странно: основният поток от светлина генерира специално вещество – фосфор. Той обикновено се съдържа  към вътрешните стени на тръбите.

Често тези светлинни източници са във формата на тръба или змия. Вътре икономичната крушка е пълна с живачни пари и инертен газ – аргон. В зависимост от това какво покритие е нанесено отвътре на крушката, тя може да излъчва светлина с различни оттенъци – и студен, и топъл, и неутрален. Под влияние на електроенергия, живачните пари започват да излъчват ултравиолетови лъчи, които, от своя страна, стимулират луминофора да излъчва светлина.

Устройството на енергоспестяващите електрически крушки внимателно е изучено от немския професор Дитер Кунц, ръководител на отдел в болница„Света Ядвига” в Берлин. Той провел поредица от изследвания, в резултат на които стигнал до заключението, че студената светлина, излъчвана от тези светлинни източници причинява различни нарушения на съня.

Вижте още: Интересно гадание: Корекция на Съдбата и предназначението

Но това може да доведе и до редица други патологии, като започнем от дисфункция на храносмилателния тракт и завършим със сърдечно-съдови заболявания, включително инфаркт на миокарда, и психични заболявания, в това число и депресии, категоричен е проф. Кунц.

Най-важното обаче е, че хората, работещи на смени, са подложени на повишен риск от туморни заболявания, като това включва и всички форми на ракови заболявания, известни досега на медицината, казва немският професор.

Също така е важно да се отбележи, че енергоспестяващите крушки са източник на електромагнитно излъчване в радиочестотния диапазон. Това е още една причина да се откажете от използването им.

Нашият редакционен екип споделя мнението на проф Кунц.
А вие какво мислите? Бихте ли ги изхвърлили от дома си? Споделете в коментарите!