НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечебните свойства на красула (дървото на живота)

Лечебните свойства на красула (дървото на живота)

Лечебните свойства на красула (дървото на живота)
Лечебните свойства на красула (дървото на живота)

Днес, почти всички имат в домовете си красула или дървото на живота. Това е растение с дебели, като монети листа. То има способността да пречиства въздуха в жилището и по този начин да повлиява положително на благосъстоянието на хората в него.

За лечение се използват листата на красула, като те успешно се справят с премахването на херпес, мазоли, лекуват изгаряния и порезни рани, болки в ставите и мускулите, враснали нокти, хемороиди и ухапвания от насекоми.

Ползите на красулата

1. Херпес по устните – изстискайте сок от измити листа на растението и мажете с него на всеки половин час проблемното място. Друг вариант е да приложите към него напоен памучен тампон със сока и да го закрепите с превръзка.

2. Възпалено гърло (болки в гърлото, възпаление на сливиците) – изстискайте сок от 10 листа и го разредете със 150-200 милилитра охладена преварена или филтрирана вода. С този разтвор правете гаргара 4-5 пъти на ден.

3. Артрит – вечер преди лягане мажете възпалените стави със сок от листата на дървото.

4. Хемороиди – наложете върху засегнатата област нарязани листа.

5. Дървото на живота лекува изгаряния, стрии, рани и абсцеси. Поставете листа и върху тях превръзка върху засегнатата област. Сменяйте превръзката на всеки 2-3 часа.

Вижте още: Фикусът трябва да се отглежда във всеки дом – ето защо

6. Сокът от листата на дървото на живота премахва сърбеж след възпаление от ухапване от комари, пчели и оси. Можете да мажете раната 4-6 пъти на ден със сока от листата.

7. Възпаление на бъбреците – измийте и смелете 5 листа от дървото на живота, залейте ги със 150-200 милилитра гореща вода и ги запарете за 1 час. Прецедете и приемайте по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден, 15 минути преди хранене.

Според народно поверие, ако дървото на живота цъфне, в къщата ще има голямо богатство и просперитет. Така че се грижете за красотата му и се наслаждавайте на прекрасна гледка от зеленина.

loading...