НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечебните свойства на красула (дървото на живота)

Лечебните свойства на красула (дървото на живота)

0
Лечебните свойства на красула (дървото на живота)
Лечебните свойства на красула (дървото на живота)

Днес, почти всички имат в домовете си красула или дървото на живота. Това е растение с дебели, като монети листа. То има способността да пречиства въздуха в жилището и по този начин да повлиява положително на благосъстоянието на хората в него.

За лечение се използват листата на красула, като те успешно се справят с премахването на херпес, мазоли, лекуват изгаряния и порезни рани, болки в ставите и мускулите, враснали нокти, хемороиди и ухапвания от насекоми.

Ползите на красулата

1. Херпес по устните – изстискайте сок от измити листа на растението и мажете с него на всеки половин час проблемното място. Друг вариант е да приложите към него напоен памучен тампон със сока и да го закрепите с превръзка.

2. Възпалено гърло (болки в гърлото, възпаление на сливиците) – изстискайте сок от 10 листа и го разредете със 150-200 милилитра охладена преварена или филтрирана вода. С този разтвор правете гаргара 4-5 пъти на ден.

3. Артрит – вечер преди лягане мажете възпалените стави със сок от листата на дървото.

4. Хемороиди – наложете върху засегнатата област нарязани листа.

5. Дървото на живота лекува изгаряния, стрии, рани и абсцеси. Поставете листа и върху тях превръзка върху засегнатата област. Сменяйте превръзката на всеки 2-3 часа.

Вижте още: Фикусът трябва да се отглежда във всеки дом – ето защо

6. Сокът от листата на дървото на живота премахва сърбеж след възпаление от ухапване от комари, пчели и оси. Можете да мажете раната 4-6 пъти на ден със сока от листата.

7. Възпаление на бъбреците – измийте и смелете 5 листа от дървото на живота, залейте ги със 150-200 милилитра гореща вода и ги запарете за 1 час. Прецедете и приемайте по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден, 15 минути преди хранене.

Според народно поверие, ако дървото на живота цъфне, в къщата ще има голямо богатство и просперитет. Така че се грижете за красотата му и се наслаждавайте на прекрасна гледка от зеленина.