НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Яжте яйца всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото...

Яжте яйца всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви

0
Яжте яйца всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото Ви
Яжте яйца всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото Ви

Яйцата са една от най-здравословните храни. В тях има високо съдържание на желязо, аминокиселини и антиоксиданти. Въпреки това, винаги трябва да избирате органични яйца, тъй като те са с висока хранителна стойност и не съдържат хормони и антибиотици.

Нашето тяло произвежда 11 есенциални мастни киселини, които са необходими за правилното функциониране на организма. Яйцата съдържат 9 от тях. Според “Health Center” липсата на 9 есенциални мастни киселини, може да предизвика хронична умора, проблеми с кожата, косопад, както и отслабване на имунната система.

Затова редовната консумация на яйца ще осигури следните ползи за здравето ни:

Яйцата укрепват имунната система

Едно или две яйца на ден могат да ви помогнат да се преборите с инфекцията, тъй като яйцата са богати на селен – основен минерал за имунната ни система.

Яйцата намаляват стреса и тревожността

Яйцата съдържат незаменими аминокиселини, които стимулират умственото здраве, подпомагат отделянето на серотонин, невротрансмитер, отговорен за релаксация, спокойствие и добро настроение.

Вижте още: Не изхвърляйте кората на бананите: 10 начина, как да я използвате

Яйцата помагат за укрепване на зъбите и костите

Яйцата са най-добрият източник на витамин D. Този витамин е от съществено значение за растежа и развитието на костите и зъбите. Той подобрява усвояването на калция, който е от съществено значение за правилната обмяна на веществата и храносмилането.

Яйцата повишават познавателната функция

Яйцата съдържат холин – съединение, което е полезно за процеса на мислене. Според изследванията, дефицит на холин увеличава риска от развитие на деменция, неврологични разстройства, болестта на Алцхаймер и когнитивни увреждания.

Яйцата подобряват състоянието на кожата

Яйцата съдържат високо съдържание на витамини, полезни за бързия растеж на косата, кожата, подобрява визията, както и правилното функциониране на черния дроб. Яйцата са особено богати на витамини В2 и В12, и изследвания са показали, че комплекс от витамини от група В е от решаващо значение за правилното функциониране на познавателната функция и за по-здрава нервна система.

Яйцата стимулират загубата на тегло

Яйцата дават усещане за ситост, така че са идеални за закуска. Те помагат за намаляване на апетита и премахват риска от преяждане. Според изследванията, хората, които закусват яйца, консумират по-малко калории през целия ден.

Яйцата са полезни за доброто зрение

Яйцата съдържат два антиоксиданта – лутеин и зеаксантин, които подобряват зрението. Освен това, те намаляват риска от очни заболявания, като катаракта и дегенерация на макулата.