НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Десет заповеди на Фън Шуй за здраве и щастлив живот

Десет заповеди на Фън Шуй за здраве и щастлив живот

0
10-те заповеди на Фън шуй за щастлив живот
10-те заповеди на Фън шуй за щастлив живот

1. Никога не сядай на ъгъл
“Седем години несподелена любов”, казват. Но не е само това. Според Фън шуй, издаденият ъгъл, насочен към човека, независимо от това дали е ъгъл на маса, шкаф или нещо друго, изпраща към него “отровни стрели”, които носят безпаричие и болести.

2. Не се сбогувайте през прага
“Ще се скарате” – гласи поверието. Вярно е: прагът е енергийна преграда, разделяща двата свята. От едната страна – “свой”, от другата – “чужд”. Границата пречи за установяването на контакт. И в резултат от това връзката между “участниците в контакта” се разрушава.

3. Не гответе, когато сте в лошо настроение
Така майките и бабите съветват младите домакини. И те са напълно прави: храната поема всяка енергия, а ние, приемайки тази храна, получаваме заедно с калориите и витамините, съответния енергиен заряд. Супата и пържолите, “заразени” с негативни емоции имат силата да отровят семейството.

4. “Не стой зад гърба ми”
– казваме, когато зад нас е застанал някой близък. При това не става дума само за древен инстинкт, който ни внушава да се пазим от спотайващия се враг, а за това че заплахата е в незащитения тил. Отсъствието на опора и поддръжка отзад, Фън шуй смята за най-слабата енергийна позиция. Това е еднакво важно и за човека, и за дома. Зад вас винаги трябва да има стена или поне завеса, а тилът на вашия дом задължително трябва да бъде защитен от висок хълм или поне от съседен дом.

5. Не се заседявай в ъгъла
Това е още една крайно неблагоприятна, според Фън шуй, позиция. Ъгълът се счита за място, способно да изсмуче енергията на човека – нещо като домашен вампир. Неслучайно непослушното дете го наказват “в ъгъла” – целта е да изразходва излишната енергия (важно е, обаче, това да бъде за кратко).

Вижте още: Как да изберем точния размер дънки без да ги пробваме

6. Не се оглеждай в пукнато огледало
Според изискванията на Фън шуй вредно е не само счупеното огледало, но и нарисуваното огледало, както и други повърхности, разчупващи отражението. Всичко това разрушава енергията ни и се отразява на нашето здраве.

7. Огледало в джоба ще те пази от врагове
И в наше време съществува поверие, че при среща с недоброжелател ще ни помогне поставеното в джоба огледалце (с отразяващата страна навън). То ще отрази всички негативни помисли и намерения, цялата отрицателна енергия, насочена срещу нас. Фън шуй препоръчва още – за защита на дома от неблагоприятно влияние да окачим огледало над вратата или прозореца.

8. Не посочвай към себе си
– предупреждаваме този, който разказва за нечий недъг. Според Фън шуй механизмът на урочасването в този случай е следният: показвайки с пръст, ние изпращаме енергиен заряд. Назовавайки в същото време болестта, даваме на този заряд съответна “окраска”: изпълваме го с точна информация за диагнозата.

9. Не се връщай, ако вече си тръгнал на път
Спомнете си какво казахме за сбогуването през прага. Всички тези скокове “от един свят в друг” са достатъчно енергоемки – това трябва да е известно на страстните пътешественици, често пресичащи държавните граници. Ако все пак се налага да се върнете, седнете за малко (вземете сили от дома) и погледнете в огледалото (отразявайки се, енергията се удвоява).

10. Мини под дъгата – ще бъдеш щастлив
Естествено, тези, които помнят физиката, знаят, че практически това е невъзможно. Но дори само да видиш дъгата, се смята за добър знак.