НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тиквен мед – балсам за черния дроб и бъбреците

Тиквен мед – балсам за черния дроб и бъбреците

0
Тиквен мед - балсам за черния дроб и бъбреците
Тиквен мед - балсам за черния дроб и бъбреците

Мед от тиква може да си приготви всеки без особени усилия и кулинарни умения. Тиквения мед е истински балсам за черния дроб. Освен това той подобрява храносмилането и има слабително действие.

Консумирането му се препоръчва при затлъстяване, заболявания на бъбреците и пикочния мехур. В него се съдържа пектин, който абсорбира много вода и спомага за изчистване на дебелото черво и редуциране на холестерола. Също така този балсам има ниската калоричност и е подходящ за хора с наднормено тегло. Високото съдържание на витамин С в него ще ви защити от простудни заболявания, а витамините от група В ще ви помогнат да се справите с умората, раздразнителността и безсънието.  Медът от тиква съдържа калий и фосфор и това го прави изключително подходящ срещу сърдечно-съдови и бъбречни заболявания. Ще споменем и че честото му консумиране ще укрепи имунната ви система. Медът от тиква е много полезен при лечение на гастрит, безсъние, повишена стомашна киселинност и помага много за поддържане на сексуалния тонус при мъжете.

За да приготвите тиквен мед е необходимо да вземете една тиква, да отрежете горния край под формата на капак и да я издълбаете като отстраните вътрешността й.

След това се изсипва захар в тиквата, така че да се напълни до краищата, покрива се с предварително отрязания горен край като капак и се слага в подходящ дълбок съд.

Вижте ощеС тази напитка жена сама излекува рак за 8 месеца

Тиквата трябва да стои в този съд докато кората омекне. След това, цялото съдържание от вътрешността на тиквата се изсипва в буркан. Това е тиквения мед.

Той трябва да се съхранява в хладилник. Медът от тиква може да се консумира без ограничение в количеството и по всяко време.

Ако преварите меда до сгъстяване, той ще се запази годен за по-дълго време, но по този начин биха се загубили част от полезните вещества, които тиквата предава на сока.