НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да сервираме правилно приборите и да подредим масата!

Как да сервираме правилно приборите и да подредим масата!

0
Как да сервираме правилно приборите и да подредим масата!
Как да сервираме правилно приборите и да подредим масата!

Да сервираме правилно масата и да я подредим красиво би трябвало да знае всеки от нас. Дори за ергените не би било излишно познаването на тези правила. Посудата на масата при официални случаи, ако я сервираме формално ще изглежда красива, чиста и функционална. В действителност, всяка празнична трапеза предполага подходяща атмосфера, която може лесно да бъде създадена с помощта на подходящо оформление на помещението и правилно сервиране на масата.

Обикновеното хранене се превръща в тържествено събитие, ако на масата приборите за различните ястия са поставени по правилата за сервиране. Възползвайте се от тази проста схема, когато ще трябва да подреждате масата следващия път. Чистотата, реда и хармоничната естетика трябва да царуват винаги във вашия дом! В края на краищата, животът в такива условия носи много повече удоволствия.

Предназначение на всеки прибор за хранене:

1. Подложна чиния.
2. Чиния за предястие.
3. Чиния за хляб.
4. Вилица за предястие.
5. Вилица за риба.
6. Вилица за основно ястие.
7. Нож за основно ястие.
8. Нож за риба.
9. Нож за предястие.
10. Лъжица за супа.
11. Нож за масло.
12. Десертна лъжичка.
13. Десертна виличка.
14. Чаша за вода.
15. Чаша за бяло вино.
16. Чаша за червено вино.

Вижте ощеЗакачете картина на стената за по-малко от 15 минути

Сега можете да бъдете сигурни, че няма да объркате вилицата за риба и десертната вилица! Да сервираме правилно масата е не толкова трудна задача, но по някаква причина мнозина се отказват от тази схема, елементарно предлагайки на гостите си само нож и вилица.

Ако искате да впечатлите някой скъп гост, сервирайте специално за него масата и усилията ви ще бъдат оценени. Също така, тази схема ще е удобна, ако опитвате ново ястие – с правилно сервирана маса ще ви провърви.

Не обърквайте приборите за хранене и научете приятелите си да сервират правилно масата: покажете им тази статия!