НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 начина да се отървете от деформираната кост на крака

5 начина да се отървете от деформираната кост на крака

0
5 начина да се отървете от деформираната кост на крака
5 начина да се отървете от деформираната кост на крака

Деформираната кост на крака – причина за страданието на много жени. Болка при ходене, дискомфорт при носенето на обувки, грозен вид, деформирани пръсти – неприятни спътници на деформираната кост.

Причини за възникването на тази деформация могат да бъдат твърде тесни обувки, неправилното хранене, наследственост, плоски стъпала, ревматизъм.

Обикновено, за да се отървете от това заболяване, ортопедите съветват да използвате коригиращи стелки, които изискват постоянно и продължително носене, а при по тежки случаи се налага и операция.

Традиционната медицина има решение на този неприятен проблем.

1. Първата стъпка е да се очисти организма от излишната сол. Залейте 1 супена лъжица натрошени дафинови листа с 300 милилитра вода и оставете да се вари в продължение на 5 минути. Поставете тази смес в термос и я оставете да се кисне една нощ. На сутринта прецедете и пийте този чай през целия ден на малки глътки, но не и наведнъж. Пие се в продължение на 3 дни, а седмица по-късно повторете курса.

2. За 2 месеца можете да се отървете от тази кост, ако приготвите тази инфузия: 5 големи дафинови листа се заливат със 100 милилитра водка и се оставят за една седмица, като периодично се разклаща. Накиснете краката в гореща вода със сода (1 супена лъжица сода и 3 литра вода) и направете компрес с марля, напоена с инфузията. Обуйте чорапи и спете така цяла нощ.

Вижте още: Трябва да го имате! Най-добрият естествен антибиотик!

3. Смелете 5 аспирина и ги разтворете в 10 милилитра йод. Тази смес е полезна не само при деформирана кост на палеца, но и при проблеми с колената, лактите и глезените…

4. Също така, за да облекчите болката и възпалението, можете да мажете засегнатото място с йод, в продължение на 30 дни. Това се прави преди лягане.

5. Смесете йод и лимонов сок в съотношение 1:1. Тази смес също е едно от лекарствата срещу деформираните кости.