НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Пренебрежението е най-доброто отмъщение – игнорирайте слуховете!

Пренебрежението е най-доброто отмъщение – игнорирайте слуховете!

0
Пренебрежението е най-доброто отмъщение - игнорирайте слуховете!
Пренебрежението е най-доброто отмъщение - игнорирайте слуховете!

Има една стара поговорка, която казва: “Ако хората искат да ви смачкат, това означава, че сте над тях”.

В днешно време, когато всички са обсебени от успех, слава и власт – моралът и справедливостта бавно изчезват, а честната игра се превръща в абстрактно понятие и пренебрежението е начин да се справим с неверните слухове.

Суетата е част от всеки наш ден, а завистта и ревността могат да се забележат от километър. Несправедливостта преминава безнаказано, а добродушните хора не знаят какво да правят и как да се държат.

Когато по честен начин, с работа и труд надминете всички амбициозни и безскрупулни същества, те ще станат жадни за отмъщение.

Ще се опитат чрез различни интриги и клюки да ви свалят на тяхното ниво и постоянно ще ви атакуват с двусмислени изречения.

Ако се случи това, трябва да знаете само едно нещо – пренебрежението е най-доброто отмъщение.

“Когато човек е игнориран, той се пита защо това е така. Ако подобна обратна реакция е предизвикал с очевидно недобросъвестно поведение, няма да има мир”, заявява психологът Елизабет Майер.

“Отмъщението никога не е правилният път. То е като гора – лесно е човек да загуби посоката и да забрави откъде е тръгнал”, добавя тя.

Една стара поговорка казва: “Всичко, което е необходимо, за да се победи злото, е добрият човек да не предприема нищо”.

Вижте още: Три сигурни признака, че връзката ви няма да успее!

Интелигентните хора използват отмъщението и пренебрежението като оръжия за собствения си напредък, но това няма нищо общо с живота на другите хора и с интригите.

Те отмъщават по следните начини:

1. Говорят чрез собствените си дела

Не позволявайте на емоциите да управляват вашите действия и не превръщайте отмъщението в лична работа. Това ще ви накара да се чувствате зле по-късно. Затова, правете това, което най-добре умеете, без клюки, интриги и ненужни разговори с тези, които не са заслужили вниманието ви.

2. Не мълчат, само за да успокоят страстите

Не трябва да се поддавате на манипулаторите, които правят интриги и да им угаждате, за да се бъде мир и хармония. Напротив, мъдрите хора с помощта на двусмислени изречения дават на тези хора да разберат, че знаят какви са и по този начин доказват, че не са слепи и че няма да могат да повторят същата грешка без последствия.

3. Не се изолират

Повечето хора, след като преживеят атака, особено от близък човек, обикновено изпадат в изолация. Но злите хора точно това искат: да се изолирате.

4. Не отвръщат веднага с атака

За да избегнете етикета, който гласи “Нападението е най-добрата защита”, оставете нещата така известно време. Когато се изнервите и покажете гнева си, ще откриете слабостите си и по този начин ще нахраните необходимостта на този, който точно това е искал да постигне.

5. Стават по-успешни

За лошия човек няма нищо по-болезнено от чуждия късмет. Това е още една причина интелигентните хора да стават по-успешни, когато някой се опита да ги повлече към дъното.

Най-лошото, което можете да направите, е да отвърнете със същото. В този случай с нищо няма да бъдете по-добри от тези, който са ви нанесли зло. Злото не може да се поправи със зло!