НАЧАЛО ЗДРАВЕ Страдате от диабет? Сварете тези листа и проблемът ще бъде решен!

Страдате от диабет? Сварете тези листа и проблемът ще бъде решен!

0
Страдате от диабет? Сварете тези листа и проблемът ще бъде решен!
Страдате от диабет? Сварете тези листа и проблемът ще бъде решен!

Изумително средство за болестта, която е истинска епидемия в световен мащаб! Болестта диабет вече засяга много хора по целия свят. Получава се, когато панкреасът престане да произвежда достатъчно инсулин. От тази ужасна болест годишно умират милиони хора.

Ако диабетът не се лекува, може да доведе до слепота, бъбречна недостатъчност, сърдечни заболявания и еректилна дисфункция (при мъжете).

Проблемът е, че броят на хората с диабет се увеличава всеки ден. Учените казват, че основната причина за епидемията е наличието на заведения за бързо хранене и всякакви неестествени, промишлени сладкиши.

Най-честите симптоми:

– често уриниране, особено в тъмната част на денонощието;
– постоянна жажда;
– необяснима загуба на тегло;
– сърбеж около пениса или вагината;
– порязвания или рани, които зарастват много бавно;
– “мъгла” в очите;
– хронична умора

Има 3 вида диабет: първи тип, втори тип и гестационен диабет.

При Диабет тип 1, известен също като ювенилен, се проявява, когато имунната система атакува и убива бета клетките на панкреаса, които произвеждат инсулин погрешка.

Диабет тип 2, който също се нарича придобит, се появява и в зряла възраст, когато тялото не успява да използва правилно инсулина.

Гестационният диабет се проявява по време на бременност, особено по време на втория триместър на бременността.

Има много естествени средства, които могат да спомогнат за регулиране на нивата на кръвната захар, но този е най-ефективен. За подготовката му ви трябват само няколко листа от манго.

Ето как да приготвите това лекарство:

Вземете 10-15 листа от манго, сварете ги във вода и ги оставете. На сутринта, прецедете водата и се пие на празен стомах. За най-добри резултати, трябва да приемате това лекарство два или три месеца.

Вижте още: Куркумата и 7 невероятно здравословни начини за нейното прилагане

Алтернативна рецепта може да си направите със сушени листа от манго. Стрийте изсушените листа на прах. Правете си чай с половин чаена лъжичка от тях в 300 милилитра вряла вода два пъти дневно.