НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Хората, които споделят снимки от фитнеса, имат проблеми

Хората, които споделят снимки от фитнеса, имат проблеми

0
Хората, които споделят снимки от фитнеса, имат проблеми
Хората, които споделят снимки от фитнеса, имат проблеми

И това е сериозно, казват учените! Нека бъдем честни поне пред себе си: всеки от нас има поне един приятел, който залива Facebook или Instagram със снимки от фитнеса. А, може би и вие сте един от тях?

“Тичане 5 км. О, да!”- Човекът споделил това очевидно разчита на факта, че рано сутринта ще развесели или мотивира с тази информация. Това е наистина досадно.

Изследователи от университета Брунел в Лондон са представили проучване за това, кое кара хората да разпространяват в социалните мрежи снимки от фитнеса. И заключенията, до което те са стигнали са много разочароващи.

Повишена нужда от внимание и уважение – първите признаци на проблеми със самочувствието.

Установено е, че хората, които последователно документират живота си и го споделят в социалните мрежи са “нарциси”.

Тяхната цел е да се покажат, да покажат на другите, че те инвестират много време във външния си вид. Оказва се, че по този начин търсят одобрението на останалите или в случая харесвания, отколкото да гонят спортни постижения.

“Нарцисите по-често актуализират себе си към постижения, които се мотивират от тяхната нужда от внимание, включително от страна на общността си в социалните мрежи”, – заключили изследователите.

Тази нарцистична личност е готова на почти всичко за да получи „аплодисменти“ от околните. В този случай полето за изява е социалната мрежа, а оръжието- спорта.

В действителност, тези хора презират тихо!

Вижте още: Ето как чрез Viber и WhatsАpp да изпратите съобщение без интернет

Друг един изход от това проучване разказва неговият ръководител Тара Маршал:

“Нашите резултати показват, че надменните съобщения в социалните мрежи наистина събират повече харесвания и коментари от останалите. Нарцисите чувстват, че са подкрепени от приятели, но това не е така.”

Така че, ако просто спрете да го правите, приятелите ви ще ви благодарят за това. Ние сме сериозни!

Нека да разпространим този пост из Facebook и да спрем тази порочна практика!