НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Хората, които споделят снимки от фитнеса, имат проблеми

Хората, които споделят снимки от фитнеса, имат проблеми

Хората, които споделят снимки от фитнеса, имат проблеми
Хората, които споделят снимки от фитнеса, имат проблеми

И това е сериозно, казват учените! Нека бъдем честни поне пред себе си: всеки от нас има поне един приятел, който залива Facebook или Instagram със снимки от фитнеса. А, може би и вие сте един от тях?

“Тичане 5 км. О, да!”- Човекът споделил това очевидно разчита на факта, че рано сутринта ще развесели или мотивира с тази информация. Това е наистина досадно.

Изследователи от университета Брунел в Лондон са представили проучване за това, кое кара хората да разпространяват в социалните мрежи снимки от фитнеса. И заключенията, до което те са стигнали са много разочароващи.

Повишена нужда от внимание и уважение – първите признаци на проблеми със самочувствието.

Установено е, че хората, които последователно документират живота си и го споделят в социалните мрежи са “нарциси”.

Тяхната цел е да се покажат, да покажат на другите, че те инвестират много време във външния си вид. Оказва се, че по този начин търсят одобрението на останалите или в случая харесвания, отколкото да гонят спортни постижения.

“Нарцисите по-често актуализират себе си към постижения, които се мотивират от тяхната нужда от внимание, включително от страна на общността си в социалните мрежи”, – заключили изследователите.

Тази нарцистична личност е готова на почти всичко за да получи „аплодисменти“ от околните. В този случай полето за изява е социалната мрежа, а оръжието- спорта.

В действителност, тези хора презират тихо!

Вижте още: Ето как чрез Viber и WhatsАpp да изпратите съобщение без интернет

Друг един изход от това проучване разказва неговият ръководител Тара Маршал:

“Нашите резултати показват, че надменните съобщения в социалните мрежи наистина събират повече харесвания и коментари от останалите. Нарцисите чувстват, че са подкрепени от приятели, но това не е така.”

Така че, ако просто спрете да го правите, приятелите ви ще ви благодарят за това. Ние сме сериозни!

Нека да разпространим този пост из Facebook и да спрем тази порочна практика!

loading...