НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

0
Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет
Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Цветя и доста растения трайно са се настанили в нашите домове. Те не само радват очите и повдигат настроението на собствениците си. Благодарение на присъствието си те привличат в къщата късмет, здраве и благополучие. Счита се, че животът може да се промени към по-добро, ако се отглеждат на балкона или перваза на прозореца определени цветя. А кои именно цветя? Необходимо е да се разгледат в детайли.

Теменужка

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Теменужката носи спокойствие в дома и дава на хората, живеещи там способността да бъдат разумни, предани и уравновесени. Кавгите и конфликтите в домовете, където се отглеждат тези цветя са много редки. Желателно е теменужката да се скрие от любопитни очи зад завесите. Наличието на това растение в дома способства за подобряване на здравето на децата. Прекаленото увличане в размножаването на теменужките не се препоръчва, тъй като се смята, че в големи количества те проявяват мъжепрогонващо действие, т.е. прогонват мъжете от семейството.

Восъчен бръшлян

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Бръшлянът носи противоречиви знаци. Съществуват мнения, че той влияе на интимната сфера на живот на собствениците на жилището. За положителното му влияние свидетелства една древногръцка традиция: на гърдите на младата булка са слагали клонка от бръшлян, за да пази красотата на момичето и да привлича мъжа. В същото време, съществува схващането, че прекаленото разрастване на бръшляна изгонва от дома представителите на силния пол.

Дървовидна красула

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Дървовидната красула е по-известна като “дървото на парите”. Посадена в дома, тя привлича материалното богатство в семейството. Размерът и формата на короната на дървото пряко влияят върху размера на доходите. Добре е това растение да се засади в червена саксия, на дъното на която са поставени няколко монети.

Бамбук

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Бамбукът допринася за успех в кариерата и повишение в службата. Трябва да се държи в работната зона. Привлеченият от бамбука материален успех се задържа дълго време. С бамбука са свързани много поверия. В Китай, той символизира дълголетие, в Индия е символ на приятелството. Във Филипините, селяни вярват, че бамбукът привлича щастие. Тъй като той има много ясно изразен праволинеен растеж и свежи зелени филизи и листа, то в Япония се счита за символ на чистотата. Заедно с боровите клонки и вишневия цвят, бамбукът се явява символ на Страната на изгряващото слънце. В края на годината на всяка входна врата в Япония се поставя връзка от борови клонки и бамбук (кадомацу), които според вярванията на японците, привличат в дома щастие през следващата година. В някои култури в Азия се смята, че човечеството е произлязло от междувъзлията на бамбуковите филизи. И в Япония и в Малайзия са широко разпространени поверията за младата (и много миниатюрна) девойка, която живее в ствола на бамбука и се появява ако той се разреже. Според източното учение Фън Шуй, бамбукът е символ на здраве, дълголетие, голяма жизнена сила и устойчивост срещу несгодите. А китайскят йероглиф, състоящ се от две бамбукови пръчки, символизира дълголетие.

Папрат

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Папратът предпазва от въздействието на тъмните сили. Това растение без никакви проблеми расте в града, в открити пясъчни или торфени почви. В домашни условия, те могат да загубят своя декоративен ефект, ако атмосферата е замърсена. Висящият храст служи като индикатор за замърсяване на въздуха с газ, дим, токсични изгорели газове. Ако това цвете загива, то се предполага, че е отнесло лошото от някой член на семейството.

Спатифилиум

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Спатифилиумът или “женското щастие”, избавя жените от самота и спомага за създаване на семейство, за зачеването и раждането на деца. Тези особености растението притежава само по време на цъфтежа, така че за него са нужни специални грижи, защото Спатифилиумът цъфти само при определени условия. Съществува поверие, разказващо за това, че тези жени, в чийто дом е расло това растение много бързо са намерили своето щастие. Ако момичето е само, то бързо ще намери спътник в живота си. Ако някоя жена, която е във връзка отглежда това цвете, тя ще получи предложение за женитба. Ако двойката иска да има дете, то това ще им се случи в кратък период от време.

Мирта и Калатея

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Миртата и Калатеята могат да станат посредници при възникване на тревожни взаимоотношения и да помогнат за съхраняване на семейството. По-специално, мирта често се подарява на младоженците, като символ на дълги и безпроблемни отношения. Миртовото дърво е дърво на приятелството и хармонията. Ако искате спорът да не ескалира до кавга, то водете всички сериозни разговори в стая, в която има миртово дърво. Миртата е дърво на здравето. Миртата в къщата дарява обитателите със здраве и радост.

Аихризон

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Аихризон и Хлорофитум са популярни като “дърва на семейното щастието.” Те символизират хармония, вярност и любов в местата, където растат. Смята се, че пищността и красотата на короната на Аихризона са пряко свързани с топлината на взаимоотношенията на обитателите на жилището. Хлорофитумът, както подсказва и името му, изпълнява функциите на въздухопречиствател. Мнозина твърдят, че цъфтящият Аихризон в къщата ще донесе на собствениците силни взаимни чувства. Особено актуално е това поверие в тези случаи, когато цветето неочаквано изведнъж зацъфти и се раззелени: счита се, че стопаните на цветето със сигурност в близко бъдеще ще намерят любов и щастие, а цвета е знак за приближаването на любовта. Друго народно поверие гласи, че цъфтящият Аихризон символизира присъствието на любов в къщата. Това пищно цвете расте и започва да цъфти в тези домове, където царят любов и разбирателство.

Антуриум

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Антуриумът е талисман на мъжката сила, който има благоприятен ефект върху потентността. Известно е, че червеният антуриум е обвит в легенда – твърди се, че всъщност е момиче превърнато в цвете . За да се отглежда Анториумът в домашни условия са нужни специални грижи: той обича топлина и висока влажност на въздуха, а у дома не винаги е възможно да се създадат същите условия, както в тропическите гори. Името на цветето идва от латинските названия на думите “опашка” и “цвете”, които точно отразяват формата на съцветието на това тропическо растение. Популярно е и като “фламинго цвете”, “червен език”, но също така го наричат и “мъжко щастие”.

Вижте ощеАроматът на розмарин увеличава капацитета на паметта с 75%

Хибискус

Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

Хибискусът привлича страстна любов. Тя се появява като мълния, внезапно преминава, оставяйки след себе си огнена следа. Най-често в нашите домове можете да намерите китайски хибискус или китайска роза. Едно от положителните качества на китайската роза е, че цветето зарежда атмосферата около себе си с енергия на движение. Поначало Хибискусът е растението на знака Лъв. То се отнася към този знак заради любовта към ярката светлина, както и притежанието на красиви цветя. Цветето има силен мъжки характер. Огънят според ученията за астрологията носи мъжкото начало. Огънят означава действие. Китайската роза поглъща разрушителната сила на мързела и я преобразува в творческа енергия. Добре е китайска роза да расте в дома на хора, които имат сърдечно заболяване или ниско кръвно налягане. Препоръчително е да се отглежда и от пасивни и летаргични собственици, от които растението активно ще се храни. Енергията на Хибискуса се движи по спирала от дъното към върха. Движението от корените на китайската роза се усилва нагоре по спирала към върховете на венчелистчетата и листата. Вярва се, че това растение възстановява угасващия пламък на любовта между съпрузи, които са живели заедно в продължение на дълъг период от време.

Ние не трябва да забравяме, че тези красиви цветя са живи същества и винаги реагират на доброта и ласка. За да получите положителна енергия от тях, трябва да ги обичате и добросъвестно да ги обгрижвате. Тогава е напълно възможно да добиете в замяна един своеобразен домашен талисман.