НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Градина в стената на къщата ви? Вижте дали е възможно!

Градина в стената на къщата ви? Вижте дали е възможно!

0
Градина в стената на къщата ви? Вижте дали е възможно!
Градина в стената на къщата ви? Вижте дали е възможно!

Градина – това е не само красива оранжерия, която радва окото, но също така тя е мястото, което ви дава възможност да се свържете с природата, докато сте в града. Като се има предвид днешното темпо и ниво на урбанизация, да имате цветя под ръка се равнява на лукс.

Добре поддържаната градина не е по силите на всеки, а и не всички разполагат с определените средства и условия, за да я поддържат. Учените се замислили над тази дилема и изобретили решение. Сега вече всеки може да има своя собствена градина. Няма значение с колко свободни квадратни метра разполагате…

1-52

Самата идея, която дошла на авторите, била да разработят проект за оформлението на дома ви. Всички знаят колко радост носят живите растения. Но бедата е, че нямаме място за тях.

Новите квартали са толкова ергономични, че в тях невинаги се предвиждат балкони или первази по прозорците.

И така се родила идеята за Pocket Panel или – “панел с джоб”. В чист вид, те изглеждат като купички, окачени на стената. Тези панели буквално оживяват, веднага след като цветята поникнат в тях.

3-32

Те са изработени от подсилен стъклопласт и се монтират директно върху стената на къщата ви. Структурата на тези импровизирани саксии за цветя има свободни дренажни отвори.

4-30

Трева, цветя, храсти – в отворите растат всякакви растения, които са чудесно допълнение към вашата градина.

Вижте още: Цветя, които носят щастие, благополучие и късмет

5-29

При желание може да засадите “саксии” от ядливи растения: зеленчуци, ягоди и др. Но се уверете, че няма някой да ги събере преди вас.

6-26

В допълнение, тези панели прекрасно украсяват фасадите.

7-24

Проектът в момента активно се развива. Може да се каже, че тази идея не просто трябва да се реализира, а би могла да бъде пригодена за много от жителите на големите градове!