НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Желе от месо – как да го приготвим възможно най-вкусно

Желе от месо – как да го приготвим възможно най-вкусно

0
Желе от месо - как да го приготвим възможно най-вкусно

Вкусното желе от месо е едно от основните ястия на трапезата ни по време на празници. То не се приготвя трудно, но изисква търпение. За съжаление, при някои домакини то не се получава толкова добре, колкото биха искали.

За да може желето добре да се стегне и да е вкусно, трябва да изберете правилното месо, да изчислите идеалното съотношение на месо и вода и да знаете някои хитрости. А тях именно ние днес сме подготвили за вас.

Тайните за вкусно желе от месо

Желе от месо - как да го приготвим възможно най-вкусно

Най-вкусно желе се получава от няколко вида месо.

Сварете бульон от говежди или свински крака, уши и опашки. Ако приготвяте желе от птиче месо, тогава вземете краката и крилата. Месото не трябва да бъде прекалено мазно.

Месото за желиране е най-добре да бъде прясно. Ако използвате замразено, размразете го и го накиснете в студена вода за около час.

Месото се готви в голям съд, като постоянно се премахва пяната. Водата трябва напълно да покрива месото.

Подготвянето на месото за желиране, може да стане по следния начин: накъсайте го с ръце, нарежете го ситно с нож или го смелете на кайма.

За да се получи прозрачно желето, не се добавя вода в него и не се разбърква.

Желе от месо - как да го приготвим възможно най-вкусно

Варете желето 5,5-10 часа на слаб огън. Ако месото е прясно и младо, ще ви е нужно много по-малко време.

Посолете желето в края на готвенето. Ако тази процедура не се направи в подходящия момент, бульонът няма да се желира както би трябвало. Количеството на солта трябва да бъде по-голямо, отколкото при приготвянето на традиционния бульон.

В бульона добавете моркови и целина. След това не ги изхвърляйте, а ги използвайте за декорация. Зеленчуците могат да се нарежат на фигури, така че ястието да придобие апетитен външен вид.

За златист бульон поставете цяла глава лук, просто я изплакнете с вода преди това.

Вижте ощеБъдете внимателни! При готвене на супа, голямото количество пяна…

За да има желето естествен аромат, не е необходимо да се добавят различни смеси от подправки. Най-добре е да се използва чушка, дафинов лист (не забравяйте да го прибавите в края на готвенето) и копър.

Отстранете мазнината от бульона с помощта на хартиена салфетка. Сложете я на повърхността на бульона и веднага я вдигнете. Повторете този процес няколко пъти, постоянно сменяйки салфетката с чиста.

Ако приготвите желето по тези правила, то ще стане невероятно вкусно.

До новогодишните празници има все още време, така че запазете тези съвети и се поупражнявайте малко. И тогава вашето желе ще е несравнимо!