НАЧАЛО ЗДРАВЕ Методът на Норбеков за възстановяване на зрението

Методът на Норбеков за възстановяване на зрението

0
Методът на Норбеков за възстановяване на зрението
Методът на Норбеков за възстановяване на зрението

Мирзакарим Норбеков – човекът, благодарение на който много хора по целия свят са възстановили зрението си и завинаги са се отървали от очилата. Основният принцип на метода е психологическото освобождаване от навика да мислим себе си за слаби, болни, немощни и неуверени хора.

Трудно е да се каже, че методът се основава изцяло на самовнушението. Норбеков разработва серия от упражнения, които дават отлични резултати при лечението на късогледство, далекогледство и астигматизъм.

Но лечението на заболявания като катаракта и глаукома, атрофия на зрителния нерв и петниста дегенерация на роговицата, не може да бъде доказано, въпреки че авторът се опитва да потвърди ефективността на своята система при подобни необратими увреждания на органа на зрението.

За да направите упражнения за Норбеков е необходимо да сте в изправен торс: изправете раменете и гърба и изпълнявайте всичко с усмивка, изпълнени с положителни емоции.

Гимнастика за очите по метода на Норбеков

Упражнение за подобряване на зрението: Номер 1

Главата се държи изправена, без да се накланя назад. Погледът сочи нагоре (към тавана), мисловно продължете движение на очите през челото, право нагоре.

Упражнение за подобряване на зрението: Номер 2

Дръжте главата изправена, погледнете надолу и мисловно насочете погледа си към собственото си гърло.

Упражнение за подобряване на зрението: Номер 3

Отместете погледа си наляво, все едно минавате през лявото си ухо.

Отместете погледа си надясно, все едно минавате през дясното си ухо.

metod_vosstanovleniya_zreniya_po_norbekovu_blagodarya_emu_tysyachi_lyudej_navsegda_zabyli_ob_ochkax__kaifzona_ru

Упражнение за подобряване на зрението: Номер 4, тип „Пеперуда“

Когато правите това упражнение обърнете внимание на неподвижността на главата. Следете мускулите на очите си, все едно се опитвате да получите най-голямата картина в рамките на лицето и погледа си.

Последователност на движенията на очите: в долния ляв ъгъл – десен горен ъгъл – долния десен ъгъл – горния ляв ъгъл. Повторете упражнението в обратен ред: в долния десен ъгъл – горния ляв ъгъл – в долния ляв ъгъл – десен горен ъгъл. После се отпуснете и започнете да мигате с клепачите си леко и бързо.

Упражнение за подобряване на зрението: Номер 5, тип “Осем”

Препоръките за това упражнение са подобни на “пеперуда”. Прекарайте погледа си по траекторията на обърнато число 8 или на знака за безкрайност. Повторете движението и в обратната посока. В края на упражнението също трябва да мигате по-лесно.

Упражнение за подобряване на зрението: Номер 6

Това упражнение е за мускулите на очната ябълка, която насърчава развитието на периферното зрение и се препоръчва за късогледство. Упражнението трябва да се извършва в тиха среда, така че нищо да  не ви разсейва.

Присвийте очи към върха на носа. Можете да поставите в предната част на носа си показалеца си и внимателно, без прекъсване, да погледнете точката, която се намира на върха на носа. След това погледнете спокойна пред себе си изключете страничните ефекти, но не движете очите си повече.

metod_vosstanovleniya_zreniya_po_norbekovu_blagodarya_emu_tysyachi_lyudej_navsegda_zabyli_ob_ochkax__kaifzona_ru-1

Погледнете върха на носа си, след това напред и отстрани, без да отмествате поглед. Един поглед към носа, а след това – напред и настрани. Погледнете в точката между веждите, и след това погледнете назад и напред, и в страни.

Правите упражнението 7-8 пъти във всяка посока.

Следете за плавен преход от едната точка до другата, да се редуват упражненията с мигане. Следете и за вътрешната си позитивна нагласа.

Упражнение за подобряване на зрението: Номер 7

Преместете пръстите си върху върха на носа и фиксирайте погледа си там. След това бавно започнете да движите очите си в хоризонтална посока, като следите дясното око да се фокусира върху показалеца на дясната ви ръка, а лявото око – на показалеца на лявата ви ръка. Не се опитвайте да въртите главата си настрани, използвате само периферното си зрение! Повторете това упражнение няколко пъти, не забравяйте да си почивате.

Упражнение за подобряване на зрението: Номер 8, тип „Голям кръг“

Дръжте главата неподвижна, правете кръгови движения с очите. Представете си, че пред вас има голям злачен часовник и започнете бавно да следите часовниковите стрелки, а след това обърнете посоката. Фиксирайте поглед върху въображаемата фигура.

metod_vosstanovleniya_zreniya_po_norbekovu_blagodarya_emu_tysyachi_lyudej_navsegda_zabyli_ob_ochkax__kaifzona_ru-2

Вижте още: Тиквата и нейните полезни свойства за черния ви дроб

Старайте се да не излизате от ъглите, кръгът трябва да се получи. С всяко движение увеличавайте размера на кръга. Повторете упражнението, като вдигнете поглед към тавана с отворени очи. След това можете да повторите предишните две упражнения, но със затворени очи. Тази опция помага за масаж на лещите на очите.

В това видео можете да видите ясно всички тези упражнения.                           

Фокусирайте се върху добрия резултат, след като отворите очите си!

Норбеков препоръчва да продължите гимнастиката за очите в три етапа: първи етап – упражнения, при които очите са отворени, втори етап – очите са затворени и трети етап – мисловно повторение.

Опитайте се да изпълните този метод, за да изхвърлите своите очила! Вярвайте в успеха и ще  постигнете желания резултат възможно най-бързо!