НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ 10 правила на съвременната жена, които ще променят живота ви

10 правила на съвременната жена, които ще променят живота ви

0
10 правила на съвременната жена, които ще променят живота ви
10 правила на съвременната жена, които ще променят живота ви

Това са правила, които могат да променят живота и представата на всяка жена за себе си.

Съвременният свят е пълен с роли, които една жена изпълнява: “бизнес дама”, “кучка”, “блондинка”. В същото време, всяка представителка на нежния пол е уникална и не й подхожда лепването на етикети. Точно това казва в книгата си психологът Юлия Свияш.

Представяме ви 10 правила, които могат да променят живота ви и представата ви за себе си:

  1. Жени, не гонете щастието!

Жената не трябва да преследва нищо. Не гонете отчаяно щастието – това е най-популярният и глупав спорт. Ние все тичаме – за по-добро бъдеще, за утрешния ден, за следващата година, и така нататък. Жената не трябва да се грижи за това. Тя е създадена да плува през живота, винаги е било така, дори и в наши дни.

  1. Настоящето – това е най-интересния и важен факт, на който трябва обръщате внимание!

Разбира се, имайте планове за бъдещето, но не отлагайте живота си за утре. Не чакайте за истинския живот, а го започнете сега! Не когато най-накрая отслабнете, когато срещнете принца или когато обстоятелствата са подходящи. Живейте сега!

  1. Да бъдете жена е голяма привилегия и не бива да го забравяте!

Тръпки ви побиват, когато си припомните факта, че сте жена, но вие носите особена стойност. Ако не знаете какво точно означава да бъдете жена, ще се чувствате сама. Да бъдете съвременна жена – това не е изпитание, не е тежък труд или препятствие, с което да се борите през целия си живот. Това е подарък и благословия от съдбата. Жената излъчва женственост на всички нива: вътрешни (усещания, чувства, мисли) и външни (тяло, облекло, поведение).

  1. Съвременната жена живее по свои собствени темпове.

Когато живееш прекалено бавно, не усещаш живота. Когато живееш прекалено бързо, нямаш време да усетиш живота. Всеки от нас има свой собствен ритъм на живот. Истинската жена чувства и живее в съответствие с времето. Тя регулира натоварването си и по този начин определя темпото на обстоятелствата около нея.

Тази жена живее по такъв начин, че прави това, което иска, и не губи вкуса към живота. В действията най-важното нещо не са броя на движенията, извършени в даден момент, както и за колко време, а осъзнаването какво точно да правите и защо.

  1. Жената е на първо място!

И това не означава тя да бъде егоист,  да бъде безразлична или цинична. Тя просто знае, че прекомерното желание да се занимава с другите хора, води до страх за собствения си живот. Тази жена се интересува от живота си. Тя никога не губи чувството за стойност на личното си пространство. Но тя е в състояние да подкрепи, да помогне и да участва в живота на другите.

Няма да каже “да”, ако сърцето й казва “не”. И винаги слуша себе си и се доверява на чувствата си.

  1. Не е необходимо да зачитате общественото мнение.

Инструкции как да живеем… Книга за родители, учители, съседи, роднини, приятели и колеги – дори в детството получаваме правила, по които да живеем. И в тяхното изпълнение посвещаваме живота си. Съвременната жена захвърля всичко това. Нека другите поставят отметка в квадратчетата: Обвързан – Необвързан, Нормален – Необикновен, Като всички – Не се харесва на всички …

Тази жена живее със своя посока, свои собствени правила и сама се нагажда. И ако те не са подобни на други стандарти, това не я притеснява особено. Тя знае, че да се хареса на всеки, е глупаво и невъзможно.

Тази жена работи върху себе си, но никога не прави това, за да спечели одобрение на някого. Тя го прави от любов към себе си.

  1. Тя е надраснала “доброто момиче”.

Доброто момиче е ученичката на мама и татко. Тя има една задача – да буди одобрение в останалите. И го прави винаги, дори когато собствените й желания протестират. Доброто момиче живее на принципа на “Аз трябва да” или “Аз не трябва.” Тя рядко се пита какво всъщност иска. Тази жена също е “добро момиче”, но в същото време не допуска да й влияе постоянният стремеж към одобрение и похвала. Тя просто не доказва нищо на никого, особено когато това е в ущърб на нея самата.

Тя също има своите недостатъци, та кой няма! Тази жена обаче се отнася снизходително към тях. Тя ги вижда, но не драматизира. Не ги крие, но и не парадира с тях.

  1. Не играе драма и не крещи “Ох, колко е труден живота ми!”

Тя не се съжалява: дори и през целия ден и през цялата нощ да й се налага да работи,  да мие, да чисти, да се грижи за съпруга и децата си. Никога не мисли, че не може повече. Дори когато тя е наистина е претоварена, съвременната жена намира време да се възстанови и да изглежда добре.

Тя няма да играе ролята на жертва, защото знае, че обстоятелствата не са трудни сами по себе си, а зависят от нашето отношение към тях.

Вижте още: Хората, които споделят снимки от фитнеса, имат проблеми

  1. Самотата за нея е като дар.

Нейните периоди на самота, ако има такива, тази жена ги оценява и обича. Тя не се стреми да прави в живота си случайни срещи с непознати мъже, само и само да не бъде сама. Да останеш сам със себе си – това е хубаво. Това е най-доброто време да се възстановите и да изпълните живота си със спокойствие и дълбочина. Тази жена е интересна сама за себе си и се наслаждава на самотата.

  1. Тя обича възрастта си. Винаги!

Съвременната жена живее в своето настояще, независимо от възрастта, като се възползва от всички свои предимства. Тя не разказва истории за себе си, в които за годините й нещо е “твърде късно” или “твърде рано.” Тази философия е оправдание за тези, които използват годините си за да прикрият своите страхове или задръжки.

Тази жена може да бъде всичко и на всяка възраст. Тя не съжалява за това, че не е успяла да направи нещо във времето. Това не означава, че тя не се грижи за себе си и не се стреми да изглежда добре. Тя просто не се “подмладява” и не претендира да бъде такава, каквато е била преди 20 години. Тази жена знае, че всяка възраст има своя собствена красота, сексуалност и чар.