НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Стайните цветя растат като луди благодарение на тези средства

Стайните цветя растат като луди благодарение на тези средства

0
Стайните цветя растат като луди благодарение на тези средства
Стайните цветя растат като луди благодарение на тези средства

Вие желаете вашите стайни цветя да цъфтят пищно и често? Вслушайте се и изпълнете съветите на опитните цветари. Тези прости правила ще ви помогнат да отгледате истинска цветна градина на перваза на прозореца. Всички тайни са описани тук!

Тайната за получаването на разкошен стаен цветарник е проста: растенията трябва да бъдат добре подхранени, в противен случай не очаквайте нито пищна зеленина, нито добър цъфтеж.

Как да създадем подходящо меню за зелените ни домашни любимци, предвид различните им вкусове?

Стайните цветя растат като луди благодарение на тези средства

1. Почти всички цветя обичат захар (а кактусът изобщо е най-големият любител на сладко). Можете преди поливане да поръсите с 1 чаена лъжичка захар (при диаметър на саксията от около 10 см.) повърхността на почвата, или да полеете растението със сладка вода (1/2 чаена лъжичка захар в 1/2 чаша вода).

2. За красив цъфтеж добър ефект има подхранването с рициново масло (1 чаена лъжичка на 1 литър вода) по време на образуването на пъпки.

3. Много полезна за растенията е дървесната пепел (както в качеството на храна, така и за превенция на заболявания). За да се приготви разтвор е необходимо да залеете 1 супена лъжица пепел с 1 литър гореща вода и да го оставите да се получи настойка в продължение на една седмица, като разбърквате от време на време. Поливането с този разтвор се прави веднъж на всеки 10 дни.

4. Стайните цветя могат да се поливат със следната настойка: вземете кората на един нар или на който и да е цитрусов плод. Залейте я с вода и оставете да престои през нощта. И това е всичко! Подхранващата настойка е готова за поливане!

5. Имунитетът на стайните растения се повишава перфектно след напръскване с воден разтвор на аспирин. Една таблетка се разтваря в един литър вода.

Вижте ощеВърнете към живот любимата си орхидея! Ето как да го постигнете!

6. Разреденият сок от алое също е много полезен за всички разпространени стайни цветя. Нужно е една чаена лъжичка сок от алое да се разтвори в половин литър вода.

7. Фикусът може веднъж месечно да се полива със сладка вода. В един литър вода се разтваря една чаена лъжичка захар. Листата на това растение могат да се почистват с мляко. Това ще придаде на фикуса като цяло блясък и красота.

Следвайте изложените от нас препоръки за това как да приготвите полезна естествена тор за вашите стайни цветя. Защитете вашите растения от болести и им помогнете да добият сила.