НАЧАЛО ЗДРАВЕ Понижете кръвната си захар с тези 4 природни съставки

Понижете кръвната си захар с тези 4 природни съставки

0
Понижете кръвната си захар с тези 4 природни съставки
Понижете кръвната си захар с тези 4 природни съставки

Природата ни предоставя всичко, oт което се нуждаем, дори когато става въпрос за понижаване на кръвната захар. Ние ставаме свидетели на ефективността от натуралните средства всеки ден. Можете да похарчите много пари за скъпи лекарства, но не е ли по-лесно да потърсите помощ от природата?

Днес, много хора се чудят как да понижат нивото на кръвната си захар. Особено загрижени са хората, които страдат от диабет.

Умора, сухота в устата, трудно зарастване на рани, повишен апетит, замъглено зрение – всички тези симптоми показват повишено ниво на глюкоза в кръвта.

Един от продуктите, които могат да понижат нивото на кръвната захар, са тиквени семки. Те са богат източник на хранителни вещества! Съдържат големи количества желязо, което укрепва кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. В резултат на това сърцето получава всичко, което му е необходимо за продуктивната си работа.

Също така, тиквените семки са полезни за кожата и са отлична профилактика при акне. Ежедневната консумация на тиквени семки също така помага за намаляване нивата на кръвната захар. Предлагаме ви една прекрасна рецепта за напитка от тиквени семки.

Ето как да понижите кръвната си захар!

Съставки:

150 грама обелени тиквени семки

вода

1/2 ч.л. канела (за аромат)

4-5 фурми

Начин на приготвяне:

Накиснете тиквените семки за 8 часа във вода. Прецедете сместа с помощта на тензух. Добавете нарязаните фурми и канелата, а след това разбийте. Прелейте тиквеното мляко в стъклен буркан и да го съхранявайте в хладилник.

Вижте още: Излекувайте запушения си нос веднага! Ето как!

Пийте тази напитка по 100 грама на ден на празен стомах половин час преди хранене. На четвъртия ден е необходимо да направите почивка (4 дни пиете, а след това още 4 дни почивате).

Тиквеното мляко също предоставя отлична профилактика при глисти. Подходящо е както за възрастни, така и за деца.

Възстановете здравето си и споделете рецептата за тиквено мляко с приятелите си!