НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА За да подмладите лицето си с 10 години, нанесете това!

За да подмладите лицето си с 10 години, нанесете това!

За да подмладите лицето си с 10 години, нанесете това!
За да подмладите лицето си с 10 години, нанесете това!

Вие сте уморени от бръчките по лицето си, защото те ви карат да изглеждате по-възрастна. В процеса на стареене често кожата става по-тъмна. Понякога поради тъмни петна и неравномерен тен, лицето ви започва да изглежда безжизнено.

Ако искате да опитате и да изглежда по-млада само за една седмица, разберете каква е тайната на японските жени.

Това е едно невероятно средство, в чийто състав влиза оризът, използван от японските жени в продължение на векове.

Оризът има много предимства, които правят кожата ви чиста и осигурява равномерен тен. Той премахва тъмните петна и прави кожата ви гладка. Оризът също има антиоксидантни свойства, които се дължат на наличието на линолова киселина, която стимулира производството на колаген в клетките на кожата. Тя намалява бръчките и по този начин ви прави по-млади.

Друга полза на ориза е, че в състава му влиза съединението, наречено сквален, което осигурява защита от слънцето, и възстановява повредената кожа, в следствие от излагането на слънчева светлина. Можете да използвате този инструмент редовно за подмладяване на кожата.

Можете също така да включите ориза в диетата си, защото той е богат на витамин Е, отговорен за намаляване нивата на холестерола в кръвта и подобряване на сърдечната функция.

Съставки:

3 супени лъжици ориз

1 супена лъжица мляко

1 супена лъжица мед

1 чаша вода

Начин на приготвяне:

Оризът се вари в 1 чаша вода на средна температура. Изключете и изчакайте 2-3 минути преди да махнете тенджерата от котлона, а след това прецедете сместа. Добавете 1 супена лъжица мляко и 1 супена лъжица мед. Разбъркайте  и нанесете върху лицето. Изчакайте да изсъхне напълно в продължение на 10-15 минути. След това се измийте с водата, в която сте сварили ориза, за отстраняване на маската. Тази процедура се повтаря най-малко веднъж седмично, за да изглежда лицето ви по-младо.

Вижте още: Тя напоила памук с тази течност и я нанесла на мишниците

Антиоксидантните и лечебните свойства на ориза ще действат като овлажнител, и могат да подобрят кръвообращението. Това ще доведе до намаляване на възпалението на кожата и постепенно премахване на тъмните петна. Тази маска е полезна също така и за защита от слънцето. Опитайте я още днес, за да имате чиста и здрава кожа!