НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Печено месо по бразилски: уникален вкус за Новогодишната трапеза!

Печено месо по бразилски: уникален вкус за Новогодишната трапеза!

0
Печено месо по бразилски: уникален вкус за Новогодишната трапеза!
Печено месо по бразилски: уникален вкус за Новогодишната трапеза!

Бразилия – рай за хората, които обучат месо, и ад – за вегетарианците! Месото тук е много обичана храна и всички знаят как да го приготвят: варено, пържено, задушено, печено под формата на големи и сочни пържоли… В тази страна всеки го възприема на първо място като голямо парче месо за ядене, а след това като източник на мляко, извара, сметана.

Предлагаме ви необичайна рецепта за печено говеждо месо. Любителите на печеното ще го оценят със сигурност: месото остава сочно и се получава необичайно крехко.

За приготвянето на това ястие перфектна работа върши бута (горната част на бедрото на телето). Парчето трябва да бъде с тегло до един килограм и половина.

Сочно запечено говеждо месо

Съставки:

700 грама говеждо филе

200 мл сухо бяло вино

100 мл бял винен оцет

100 мл зехтин

2 стръка розмарин

1 кг каменна сол

5 зърна черен пипер

Подготовка:

Подгответе маринатата, като смесите зехтина, белия винен оцет и виното. Добавете черния пипер и розмарина. Поставете измитото, подсушено и почистено месо в маринатата за поне 2 часа.

3

Поставете го в огнеопорна тава с високи стени и изсипете маринатата (приблизително 1/4 част). Покрийте месото с голям лист хартия за печене, така че да покрие напълно месото от всички страни. Върху хартията изсипете солта, за да се получи нещо като капак.

4

Вижте още: Тази рецепта с картофи е просто великолепна! Опитайте я!

Печете говеждото месо на 195 градуса в продължение на 25-30 минути. С тези параметри месото трябва да се получи средно изпечено: розово отвътре, но без кръв. Имайте предвид, че за запичането на по-голямо парче, се нуждаете от повече време.

Сервирайте ястието, нарязано на тънки филийки, в идеалния случай със салата от пресни зеленчуци.

5

Опознаването на чуждите кухни е толкова забавно (разбира се, ако не се изискват прекалено много екзотични продукти). Експериментирайте и подгответе за себе си и семейството си ново кулинарно разнообразие!