НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Вгледайте се в цвета на жълтъка преди консумацията на яйца

Вгледайте се в цвета на жълтъка преди консумацията на яйца

0
Вгледайте се в цвета на жълтъка преди консумацията на яйца
Вгледайте се в цвета на жълтъка преди консумацията на яйца

Цветът на жълтъка е от ключово значение за качеството на яйцето. Замисляли ли сте се за това какъв би трябвало да бъде цветът на жълтъка? Оказва се, че това всъщност е много важно.

Ние бихме искали да споделим с вас тази важна информация, която е била проверена от добросъвестни земеделски производители. Ако съществува група от хора, на които можем да се доверим относно качеството на храните, то това са те.

Преди около 100 години, учените са открили, че цветът на жълтъка на яйцето се определя от броя на каротеноидите, които съдържа. Това са антиоксиданти, способстващи за образуването на витамин А, който помага да се подобри състоянието на нашите кости. Следователно, колкото по-наситен цвят има жълтъка, толкова по-здравословни хранителни вещества съдържа.

Цветът на жълтъка е в пряка зависимост от това как се храни пилето, което снася яйцето. Ако то има еднообразен режим на хранене, основаващ се изключително само на приема на зърно, тогава жълтъкът ще бъде бледо жълт на цвят. Ако пилето се храни разнообразно, с храна съдържаща царевица, растения и насекоми, тогава цветът на жълтъка ще има портокалов нюанс. Някои големи ферми за яйца дори използват специална скала с 15 различни жълто-оранжеви нюанса, за да определят качеството на своя продукт.

Скала, използвана за определяне на качеството на яйцата.

Вгледайте се в цвета на жълтъка преди консумацията на яйца

Като цяло, за предпочитане е да се консумират яйца, които имат светло оранжеви жълтъци, тъй като те съдържат максималното количество химикали, от които се нуждае нашето тяло.

Вижте ощеКак да сервираме правилно приборите и да подредим масата!

Вгледайте се в цвета на жълтъка преди консумацията на яйца

Понякога, светло оцветените жълтъци са резултат от смяната на сезоните. През зимата, жълтъка на яйцето придобива по-светъл нюанс поради относително малкото количество храна давана на пилетата по това време на годината. Но, в повечето случаи, светлия цвят на жълтъка е показател за ниско качество на яйцата, както и лошо здравословно състояние на пилетата, които ги снасят. Яйца от този вид няма да ви дадат необходимото количество здравословни хранителни вещества, от които имате нужда.

Винаги е необходимо да проверявате качеството на яйцата, като поглеждате това, което е написано на кутията. Обърнете внимание за наличието на синтетични оцветители, които са били добавени и купувайте яйца само от надеждни доставчици, където пилетата се отглеждат при добри условия.