НАЧАЛО ЗДРАВЕ Довиждане черни точки – 6 начина да се отървете от тях

Довиждане черни точки – 6 начина да се отървете от тях

0
Довиждане черни точки – 6 начина да се отървете от тях
Довиждане черни точки – 6 начина да се отървете от тях

Поглеждали ли сте някога кожата си с лупа? Може би си спомняте, когато за първи път сте го направили, че видяхте огромен брой черни точки и не можахте да повярвате. Досадно е да не можем да се отървем от пъпките, използвайки само един препарат. За щастие, ние имаме Дженифър Чиу – YouTube гуру по отношение на грижата за кожата, която ни съветва как напълно да преобразим проблемните си области по лицето.

Видеоблогърката е разработила 6 стъпки, чрез които да се отървете от черните точки. Със сигурност някои от тях никога не сте ги чували!

Използвайте пара за разширяване на порите

1-14

Първата стъпка, за да се отървете от акнето, е да го подложите на пара! Просто вземете мека кърпа, направена специално за козметични цели, и я сложете в купа с топла вода. След няколко минути, я извадете и като се уверите, че не е много гореща, я сложете на носа си. Поставете кърпата върху Т-зоната и поемете дълбоко дъх.

Забележка: ако искате спа, можете да добавите няколко капки етерично масло във водата.

Подгответе кожата си

2-11

Когато кърпата изстине, внимателно подсушете повърхността на носа. След това нанесете малко тоник за лице на памучен тампон и избършете Т-зоната. Това ви позволява да изчистите наскоро отворените пори.

Вземете флостик

3-12

В следващата стъпка ще използваме гениалното устройство! Разбира се, можете да отидете до вашия козметичен магазин и да купете няколко метални флостика, но може да се справите и с помощта на еднократен флостик, който със сигурност имате.

Започнете да прекарвате конеца в областите около носа. Само след няколко движения ще видите бяла гной да излиза от порите. Минете и по повърхността на носа и процедурата приключва.

Можете и да импровизирате и да прекарате флостика така, както поискате. Дженифър просто е обърнала устройството и е почистила черните точки с флостика, когато нищо друго не й е помогнало.

Използвайте почистващи порите ленти

4-12

За тези, които имат достатъчно големи пори, отличен вариант е почистване  с ленти. За да ги използвате, уверете се, че сте завършили първите стъпки внимателно. Намокрете носа и залепете лентите. Изчакайте 10 минути, след това ги издърпайте. Този етап не е най-приятният, но резултатът е впечатляващ!

Вижте още: Отстранете зъбния камък в домашни условия с този трик

Опитайте с маска

5-8

Маските са полезни за човека по две причини: 1) те са ефективни 2) забавни са! Леко нанесете маската върху носа. Можете да използвате пръстите си, но с четка е най-удобно! Изчакайте 15 минути и махнете маската. Можете веднага да видите резултата, но най-добрият ефект ще бъде постигнат, ако повтаряте процедурата всяка седмица.

Опитайте натурални продукти!

6-6

Последната стъпка е да почистите носа с помощта на масло от чаено дърво. Дженифър казва, че тя използва масло, разредено с малко вода (в някои случаи маслото от чаено дърво предизвиква дразнене). Нанесете малко масло върху памучен тампон, и избършете носа си!

Целта вече е достигната!