НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да вкореним роза от букет? Използвайте естествени стимуланти!

Как да вкореним роза от букет? Използвайте естествени стимуланти!

0
Как да вкореним роза от букет? Използвайте естествени стимуланти!
Как да вкореним роза от букет? Използвайте естествени стимуланти!

Ако не сте цветар или градинар, това не означава, че не можете да разкрасите вашата роза.

Студеният сезон е може би най-доброто време за подобни градинарски експерименти. Ако у вас е останала роза във ваза и ви харесва, не бързайте да я изхвърляте! Опитайте се да я превърнете в саксийно цвете!

Вземете една роза и с остър нож отрежете горната част на розата, така че дължината й да бъде около 25 см. Горната част уплътнете с восък. Махнете всички листа от дръжката, ниско долу, за да я освежите.

След това подрязаните дръжки се обработват по следните начини. Може да изпробвате и трите метода и вие да изберете кой е най-добър за вас и да го използвате в бъдеще:

Метод 1

Приготвя се разтвор от мая: 100 мг на 1 литър вода. Поставете подрязаните дръжки в него за един ден. Трябва да бъдат покрити с една трета от водата. След това изплакнете с топла вода и ги поставете в съд с вода, така че водата да достига половината от дръжката. В процеса на образуване на корен през цялото време следете нивото на водата да бъде винаги приблизително едно и също.

Метод 2

Разтваря се в 1 литър вода 1 чаена лъжичка мед. Подрязаните дръжки се накисват в 1/3 разтвор в продължение на 12 часа. След това поставете дръжките в кана с вода, така че да бъдат наполовина във водата.

Вижте още: Балсамът за устни и неговите неочаквани начини за използване

Метод 3

Във водата, където стоят дръжките, добавете 10 капки пресен сок от алое. Алоето не само ускорява появата на корени, но и стимулира имунната система след рязане. Водата трябва да бъде до половината от разрезите. Доливайте с вода, така че нивото й да не пада. След 10 дни можете да добавите 5-7 капки сок от алое.

Когато розата ви има достатъчно силни корени, трябва да спазите всички обичайни правила, за да я засадите в специално подготвена саксия с пръст.

Убедени сме, че вашата роза обезателно ще разцъфти!