НАЧАЛО ЗДРАВЕ Какво се случва при масажиране на тази точка от челото ни?

Какво се случва при масажиране на тази точка от челото ни?

0
Какво се случва при масажиране на тази точка от челото ни
Какво се случва при масажиране на тази точка от челото ни

Съществуват огромен брой техники на масажиране за отпускане на човешкото тяло. Повечето от тях са изключително ефикасни. Те не само спомагат за подобряване на нашето здравословно състояние, но и ни карат в същото време да се чувстваме страхотно. Проблемът е, че повечето от тях изискват много свободно време, пари и помощта на обучен специалист.

Източната медицина отдавна е открила, че натискът и стимулирането върху определени точки може да ни помогне да се справим с различни видове болка и дори с психическо натоварване и стрес. Именно на този принцип се базира акупунктурата.

За ваш късмет, ние сме открили прост метод, който може да окаже същия благоприятен ефект върху тялото ви, без да е необходимо да прибягвате до скъпо струващи масажи. Сигурно ви се е случвало от време на време, на някакво подсъзнателно ниво, да почувствате нужда от масажиране на областта между веждите си.

Е, оказва се, че инстинктите ви, не ви заблуждават. Масажиране в тази област на тялото подобрява концентрацията, намалява напрежението, избавя от главоболие и релаксира очите ви (особено ако сте стоели дълго време в пред компютър). Практикуващите китайска медицина също са убедени, че при масажиране на тази точка се подобрява силата на интуицията на човек.

Какво трябва да направите?

Просто натиснете леко върху точката между веждите си и преместете пръста си нагоре на разстояние около 3 см във вертикална линия. Окажете натиск върху тази точка за около 45 до 60 секунди. Няма да е нужно да чакате дълго за да почувствате резултата.

Вижте ощеЛошият сън алармира за проблеми в здравословното ви състояние

Специалистите обясняват, че тази процедура активира област от мозъка, която от своя страна спомага за намаляване на нервното напрежение. Това също подобрява външния вид на кожата, особено около очите и устата и подпомага регенеративните процеси.

Така че, ако внезапно получите главоболие, или очите ви са уморени след дългия работен ден, вие вече ще знаете какво да направите!