НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Лицето подсказва много за състоянието на здравето ни

Лицето подсказва много за състоянието на здравето ни

0
Лицето подсказва много за състоянието на здравето ни
Лицето подсказва много за състоянието на здравето ни

Лицето перфектно отразява здравето и начинът ни на живот. Според традиционната източна медицина, то е огледало на здравословното ни състояние.

Ние считаме, че за всички нас ще е полезно да разберем, дали има нещо, което лицето ни се опитва да ни каже, и дали имаме навици, които трябва да се променят.

Наистина е добре да знаем какво се случва вътре в нас и дали това не е някакъв сигнал, който тялото ни се опитва да изпрати.

1. Слабо и изпито лице

Вероятно прекалявате с вашите упражнения или диета. Когато тренирате прекалено много вие пречите на кожата на лицето ви да получи необходимото количество кислород, а скулите ви са най-засегнати от това. Създайте свой собствен план за тренировка и се придържайте към здравословния начин на хранене, така лицето ви ще изглежда младо и свежо.

2. Подпухнало лице

Ако забележите, че лицето ви е подпухнало, това означава, че може би трябва да излизате малко повече навън или да намалите нивото на стрес и консумацията на алкохол. Тези три фактора влияят отрицателно върху процеса на производството на колаген, което прави кожата на лицето да изглежда отпусната и безжизнена. За да изглежда лицето ви по-гладко и по-младо, изпълнявайте редовно някакви физически упражнения и намалете приема на алкохолни напитки.

3. Бръчки

Ако сте човек, който обича да прекарва много време на слънце, трябва да знаете, че излагането на ултравиолетови лъчи е една от основните причини за ранното образуване на бръчки. Тъй като кожата около очите е много по-тънка и по-деликатна, тя лесно може да бъде повредена от слънцето. Защитете лицето си чрез прилагане на слънцезащитни продукти, дори и ако денят е облачен.

4. Суха кожа

Лошото хранене е може би основната причина, поради която кожата на лицето ви е суха и чувствителна. Бедната на хранителни вещества храна води до недостиг на важни витамини и минерали, отговорни за еластичността на кожата. Имайте предвид, че кремовете против стареене са напълно безполезни, ако не се грижите за кожата си отвътре. Опитайте се да консумирате плодове и зеленчуци в различни цветове и скоро ще забележите видими резултати, изразяващи се в по-свеж и подхранен вид на кожата ви.

5. Зачервена кожа

Пиенето на твърде много кафе може да предизвика раздразнение и зачервяване на кожата. Кофеинът дехидратира клетките, което води до възпаление и сухота. Също така, ако работите през нощта и спите през деня, може да страдате от липса на витамин D, защото не излагате кожата си редовно на слънце. Ограничете консумацията на кофеин или заменете кафето с друга вкусна напитка. За да получите достатъчно витамин D, се опитайте да правите слънчеви бани всеки ден – но не забравяйте да използвате качествени слънцезащитни продукти.

6. Жълта кожа

Ако забележите, че вашата кожа е станала жълта е възможно да имате проблеми с черния дроб или да страдате от анемия. Важно е да се консултирате със специалист възможно най-скоро ако забележите такива промени в цвета на кожата си.

7. Бледа кожа

Ако лицето ви е станало по-бледо от обикновено, това може да е признак за недостиг на желязо. Опитайте се да увеличите консумацията на богати на желязо храни, като месо и бобови растения. Не забравяйте за витамин С, тъй като той улеснява усвояването на желязо в тялото ви.

Вижте ощеЗабравете лекарствата-ябълков оцет и мед ще подобрят здравето ви

8. Тъмни кръгове под очите

Ако страдате от безсъние или сте придобили нездравословен начин на хранене, за вас ще става все по-трудно да се борите с тъмните кръгове под очите си. Тютюнът и консумацията на алкохол също имат негативен принос за подпухването на очите. Необходимо е да получавате достатъчна доза сън (около 8 часа) и да се отървете от лошите си навици. Физическите упражнения и добре балансираната диета могат да направят чудеса с уморената ви кожа.

9. Акне

Ако вашето меню е преситено с мазнини и захари, това може да бъде причината за проблема ви с акнето. Понякога за това са виновни и хормонални промени. Без значение каква е причината, винаги поддържайте лицето си чисто и детоксикирайте кожата си от вътре, като ядете единствено здравословна храна.

10. Линии на смеха и бръчки около устата

Ако имате дълбоки бръчки около устата си, вие очевидно обичате да се усмихвате твърде често. Въпреки че да се усмихвате е добре за вас, трябва също да знаете, че тези бръчки сигнализират за недостиг на витамин B. А напуканите устни обикновено са причинени от липсата на витамин С. Една здравословна диета, богата на зелени зеленчуци, портокали и чушки може положително да промени ситуацията около състоянието на устните ви.