НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Не изхвърляйте пакетчетата от чай! Разберете защо!

Не изхвърляйте пакетчетата от чай! Разберете защо!

0
Не изхвърляйте пакетчетата от чай! Разберете защо!
Не изхвърляйте пакетчетата от чай! Разберете защо!

Пиенето на чай има наистина магически ефект върху човешкото тяло. И самата напитка, и чаените листа са много ценни за нас.

Можете да пиете чай от почти всичко, но знаете ли какво да правите отварата, която остава след чая? Особено, ако използвате чай с филтърни торбички, чиито листа и билки не се изхабяват, тъй като техният обхват е удължен автоматично и траят по-дълго.

Не изхвърляйте торбичките! Те все още мигат да се използват!

Внимание! За компреси ползвайте влажни торбички. За всичко останало – изсъхнали пакетчета.

  1. Охлузвания, натъртвания, драскотини, незначително зачервяване, възпаление и ухапвания от насекоми могат да бъдат направени по-малко забележими с помощта на чаено пакетче.

Вземете една торбичка чай, дръжте го под студена вода и приложете върху засегнатата област в продължение на 15 минути. Чаят съдържа танини, които ще доведат до премахване на възпалението и раздразнението, както и намаляване на зачервяването и подуването.

  1. Тъмни петна по лицето, избиване на херпеси и тъмни кръгове под очите също се отстраняват с помощта на студен компрес от пакетче чай.
  2. Ако след преваряване пакетчета са напълно изсъхнали, те могат да бъдат използвани като дезодорант за обувки. Поставете в обувката пликче чай и то ще погълне излишната влага и ще абсорбира миризмата. Пакетчетата могат да бъдат оставени за една нощ. И ако прибирате сезонните обувки, сложете и в тях по едно пакетче.
  3. Как да измиете силно замърсени съдове, без да използвате химикали и без да губите време за търкане на изсъхнали парчета храна? Накиснете през нощта чиниите в мивката с вода и хвърлете торбичката за чай. На сутринта всички замърсявания ще се измият лесно!

Вижте още: Как да вкореним роза от букет? Използвайте естествени стимуланти!

  1. Миризмата на чай отблъсква дребни гризачи, паяци и насекоми, това ги плаши. Поставете пликчета на места, където сте забелязали вредители, и те вече няма да се появяват!
  2. Използвайте пакетчетата за ароматизатор на хладилника. Ако поставите в хладилника няколко торбички, той винаги ще има приятна миризма. Пликчето ще абсорбира от продуктите интензивно миришещите вещества и ще регулира влажността, необходима за съхранението на продуктите.