НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Вещите у дома, които привличат щастие в живота ви

Вещите у дома, които привличат щастие в живота ви

0
Вещите у дома, които привличат щастие в живота ви
Вещите у дома, които привличат щастие в живота ви

Нашите жилища са пълни с голямо разнообразие от предмети и неща – от чисто функционални средства до украса на интериора. Но у дома не е добре да имаме всичко! Ще ви дадем няколко стари “магически” съвети, които ще добавят към атмосферата у вас добра енергия ще отстранят всичко лошо.

Когато добавите сила в дома си, той ще бъде по-удобен и по-безопасен, и ще възцари мир.

Какво е желателно да имате в дома си?

Цветята в саксии винаги отразяват състоянието на своите собственици. Ако ви е грижа за цветята, те винаги ще премахват от вас част от негативната енергия.

Кожените мебели в къщата ви (в магазина или офиса) допринасят за успеха и за увеличването на капитала ви. Така защитавате своите вещи. Само не забравяйте, че кожените мебели се нуждаят от грижа и внимание.

Сухите цветя, поставени във ваза и образувайки уникален букет, насърчават към просперитет, богатство, здраве и уют. Те неутрализират негативната енергия. Въпреки това, днес е доста често срещано погрешното схващане, че изсушените цветя не могат да се съхраняват у дома. Сушените цветя подобряват енергията в жилището ви. Можете да ги поставите да висят на определени места или в допълнителни помещения.

1481108767_cocktail-party

Не забравяйте, че преди пред всяка къща висяха букети от билки – от тавана до зад вратата. Билките и цветята се съхраняват у дома и естественото изсушаване освобождава енергия за здраве, която предпазва дома ви от епидемии.

Фигурите на животни (не гротескни) защитават къщата от увреждане и държат парите вътре. Кучета, мечки, тигри, дракони – всички те ще ви защитят. Фигурите на войници, куклите са чудесно средство за пречистване на енергията. Слоновете, подредени един след друг от най-големия до най-малкия слон, са универсално пречистващо средство. Неслучайно ще видите фигури на слончета да стоят по рафтовете в много домове.

Възглавниците – съпружески любовни амулети. Ако възглавниците са ярки и с бродерии, съхраняват близостта към любимия човек и съсредоточават вниманието върху партньора. Ако имате възглавници на цветя, значи имате своеобразни пазители на здравето. Ако възглавниците са с изображения на хора или животни – имате защита от опасност и неприятности; ако изображението е на пейзажи или сгради – това помага да се развивате успешно и вашите усилия ще дадат резултат.

1481108749_izum-ua_

Това, което не трябва да имате у дома!

Нашите жилища са пълни с голямо разнообразие от вещи, които обаче може би не е добре да бъдат там.

Старите износени пантофи не трябва да се съхраняват у вас – те привличат отрицателна енергия. Ако обувките са скъсани, те трябва да бъдат отстранени от апартамента.

1481108687_7352154_8y6z5hagafk8cwgsog0-1024x731

Вие също трябва да не съхранявате в къщата си разкъсани и безполезни дрехи. Винаги отделяйте старите си обувки и дрехи на този принцип, ако не ги носите, просто ги изхвърлете.

Напуканите съдове, наранени и с дефекти, получени по време на тяхната употеба, нарушават енергията на храната, което го прави опасни за здравето. Ако дадена чиния е пукната или повредена, тя трябва да се изхвърли. Съдът представлява едно семейство. Недостатъците по чиниите и посудата предопределят възможни проблеми в отношенията.

1481108738_19693-a_talerze_z_serii_thunder_reiko_kaneko

Живи растения, които се увиват по стълбището или растат по стените, не е добре да бъдат вътре в къщата ви. Увивните растения привличат различни заболявания. Ако растението се намира извън дома ви, от външната страна, вашият дом е защитен. Но ако те растат у вас, техният растеж трябва да се организира по такъв начин, че да се образува топка от усукани стъбла в саксия. Можете да си помогнете с конструкция от тел.

Тръстиката у дома носи опасности. Изсушената тръстика привлича лош късмет и болести, вещае смърт. Подобни неприятности ще ви застигнат, ако я оставите да краси стаите ви. Предсказва овдовяване.

В същото време в къщата ви може да има и други сухи цветя, в голямата си част те обработват негативната енергия и защитават от болести.

Не се отглеждат у дома цветя като теменужки. Те традиционно се засаждат около гробовете.

1481108737_home-decorated-with-flowers-the-circular-vase-of-violets_1920x1080-1024x576

Вижте още: Изчистете ютията с помощта на сол – ще получите нещо невероятно!

Иглолистните клонки във ваза могат да се използват като украса само по време на Коледните празници. Лош късмет е, ако ги пазите в апартамента си и през останалата част от годината.

Но бегонията, символ на семейното благополучие, винаги помага за балансиране на ситуацията.

Никога не подарявайте палмово дърво, защото носи голяма мъка.