НАЧАЛО ЗДРАВЕ Главоболието и стреса ще изчезнат за 30 секунди чрез акупресура

Главоболието и стреса ще изчезнат за 30 секунди чрез акупресура

0
Главоболието и стреса ще изчезнат за 30 секунди чрез акупресура
Главоболието и стреса ще изчезнат за 30 секунди чрез акупресура

Главоболието не е от най-приятните чувства. Особено, когато ви връхлети по време на работа или на път, когато не разполагате с медикаменти. Вие всъщност и не бихте искали да ги вземате, докато не стане абсолютно наложително.

Главоболието най-често се появява в резултат на напрягането на мускулите на главата, в следствие на което кръвоносните съдове се притискат и ограничават притока на кислород до нервните клетки на мозъка. По този начин това състояние – главоболието предупреждава, че мозъкът не се захранва с достатъчно количество кислород. В днешно време хората обикновено пренебрегват тези сигнали, посягайки незабавно към обезболяващо хапче. А правилният подход е да се предприемат действия, които снижават нивото на стреса, отпускат мускулите и релаксират зоната на главата.

Днес, ние ще ви предложим елементарен метод, с помощта на който да се отървете от главоболието и стреса в рамките само на 30 секунди и то без помощта на никакви лекарства.

Върху нашето тяло са разположени активни точки, които може да се притискат или масажират за облекчаване на болки от различен произход. Това всъщност представляват техники на акупресура и благодарение на тях ще се справите и с главоболието във всеки един момент.

Точката за притискане за облекчаване на главоболието се намира на дланта ви, между палеца и показалеца. Съберете тези пръсти, за да я откриете. Виждате ли изпъкналия мускул върху дланта си? Това е.

Вижте още: Какво се случва при масажиране на тази точка от челото ни?

Какво трябва да направите?

Натиснете върху тази точка, така че палецът да е отгоре на ръката ви, докато показалецът притиска отдолу на дланта. Задръжте така в продължение на 30 секунди, след това разменете ръцете си и притиснете с пръстите си на същото място и на другата ръка пак в продължение на 30 секунди. Ако сте направили всичко правилно, главоболието ви скоро ще изчезне.

Внимание!
Бременните жени не трябва да практикуват тази техника, тъй като това може да доведе до преждевременно раждане.