НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Тази жена казала на баба си, че се е променила, а тя…

Тази жена казала на баба си, че се е променила, а тя…

0
Тази жена казала на баба си, че се е променила, а тя...
Тази жена казала на баба си, че се е променила, а тя...

Урокът на тази баба трябва да бъде научен от всички нас!

Една жена в продължение на 5 години изневерявала на съпруга си. Днес тя се намира в много труден период. Всички преживявания, които са й се случвали в продължение на толкова много години, са я прекършили и тя просто е поискала да се откаже. Уморена от борбата, тя дори не е имала мотивация да се събуди сутринта. Животът й тръгнал надолу…

Един ден тя посетила баба си, единственото място, на което се чувствала спокойна. Баба й била мъдра и любяща жена. Тя взела три съда и ги поставила на печката. След известно време, водата във всички съдове започнала да кипи. В първия тя поставила моркови, във втория – яйца, а в третия – кафе на зърна.

Без да каже и дума, тя просто се втренчила в съдовете.

Така тя готвила храната в продължение на 20 минути. Тогава извадила морковите и яйцата и ги поставила до чаша кафе. Кажи ми какво виждаш – “Моркови, яйца и кафе” – казала внучката.

1-51

Баба й искала да пипне морковите. Тя го направила и казала, че са станали по-меки. Баба й я помолила да пробие едно от яйцата. След като обелила черупката, тя видяла, че вътре то е твърдо сварено. Накрая, баба й казала да отпие от кафето. Внучката обичала вкуса на кафето и когато отпила, на лицето й се появила усмивка.

Тя се спряла за момент и след това попитала – “Бабо, какво означава всичко това?”

Тогава възрастната жена започнала да обяснява. Всички скърби и трудни моменти са като врящата вода. Едно и също нещо може да има различно въздействие върху различните предмети. Преди проблемите морковът е бил силен и твърд, а сега е станал мек и еластичен. Когато “срещне врящата вода,” яйцето от крехко и течно, става твърдо. Отвън има тънка черупка, която го предпазва, но изпитанията каляват характера му.

И накрая, но не на последно място – кафето на зърна е направило невъзможното. След като се прибави към вряща вода, то не само променя себе си, но и променя своето обкръжение.

2-46

После попитала баба си: “А ти с кое от тези неща свързваш себе си?”

“Когато неприятностите чукат на вратата, как да реагираме? Как се чувстваме – като морков, яйце или кафе? Ти си един морков, който е силен само в обикновени ситуации и който омеква в труден период? Или може би си едно яйце, което е меко, но трудностите го правят твърдо като скала в дивата природа? Или си кафе на зърна? Което променя не само себе си, но и променя света, а след това става причина за несгоди? Трудностите те правят по-добра и разкриват твоята същност!

Вижте още: Жена и любовница: изповедта на един женен мъж

Когато всички около нас не са толкова добри, какво искаме, с какво свързваме себе си?

Как се справяте с трудностите? Като морков, яйце или кафе на зърна?

Поуката от историята е, че щастливите хора, а не тези, които живеят в спокойствие, са тези, които знаят как от всяка ситуация да създават условия за по-добър живот.

Не забравяйте да споделите думите на мъдрата баба!