НАЧАЛО ЗДРАВЕ Диабет може да се излекува ефективно с плодове от хвойна и лимон

Диабет може да се излекува ефективно с плодове от хвойна и лимон

0
Диабет може да се излекува ефективно с плодове от хвойна и лимон
Диабет може да се излекува ефективно с плодове от хвойна и лимон

От диабет страдат над 170 милиона души по света. С други думи над 2,8% от населението на земята са засегнати от заболяването захарен диабет.

Диабетът се счита за едно от най-бързо разпространяващите се заболявания, свързано със съвременния начин на живот. За лечението му се тиражират различни рецепти от народната медицина, голяма част от които са изпробвани и са помогнали на доста хора. Ние ще се фокусираме върху ползите от консумация на плодове от хвойна за подобряване на състоянието на болните.

Плодовете на това иглолистно растение могат да направят чудеса!

Малцина знаят, че най-ефективни при лечението на диабет са плодовете на обикновената хвойна. Това е единственото иглолистно растение, което дава зърнести плодове. Те притежават уникални свойства: фунгицидни, антибактериални, противовъзпалителни. Тайната е в това, че тези плодове съдържат фитонциди (летливи вещества), които насищат въздуха наоколо с полезни съединения.

В плодовете на обикновената хвойна се съдържат огромни количества витамин С – 26,6%. Те също са богати на калий и калций. За да приготвите напитка против диабет, ще са ви нужни следните продукти:

. 500 грама плодове от обикновена хвойна
. 3 литра изворна вода
. 1 среден по размер лимон

Вземете един обикновен 3-литров буркан (не забравяйте предварително да го измиете добре и да го изплакнете с вряла вода), сложете вътре измитите плодове от хвойна и лимона. Напълнете буркана догоре с вода и оставете да се получи настойка в продължение на 5 дни. Ще видите, че когато напитката е готова – всички плодове са изплували на повърхността.

Вижте още: Отървете се от подаграта завинаги! Естествен и ефективен метод!

Пийте от тази напитка два пъти на ден: сутрин и вечер по 100 мл. Когато в буркана остане 1/3 от настойката, обърнете внимание на местоположението на плодовете. Ако те са на дъното, добавете към тях пресни плодове (в първоначалните пропорции), ако плодовете не са потънали – просто добавете вода.

Внимание! Плодовете от хвойна са противопоказани по време на бременност, съпътстващо заболяване на бъбреците и гастрит. Освен това трябва много да внимавате, защото лечебни свойства притежават единствено плодовете на обикновената хвойна. Тя често се бърка с казашка (миризлива) хвойна, която е токсична за човешкия организам. Бъдете внимателни!