НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето начин как да направите петите си меки като зефир!

Ето начин как да направите петите си меки като зефир!

0
Ето начин как направите петите си меки като зефир!
Ето начин как направите петите си меки като зефир!

Груба кожа по петите – често срещан проблем. Причината за това може да бъде индивидуално предразположение, липса на витамини, неудобни обувки, неправилна хигиена или гъбична инфекция.

1

Ако не можете да установите причината за загрубяването и ако не предприемете необходимите мерки, с течение на времето кожата ви неизбежно ще започне да се спука, което ще ви причини не само естетически дискомфорт, но и осезаема физическа болка.

2

Ако имате нужда от ефективно средство, с което да премахнете грубата кожа и да излекувате петите си, ние сме насреща. Още след първото прилагане на това чудесно средство ще върнете мекотата в петите си!

3

Мехлем за напукани пети

Мехлемът се състои от яйце (източник на лецитин – заздравява рани и има възстановяващи вещества), масло (омекотява, подхранва, витаминизира) и оцет, който отстранява мъртвите клетки по кожата и има противогъбични свойства.

Съставки:

1 яйце

70% оцетна есенция

200 грама масло

Начин на приготвяне:

Измийте яйцата, сложете ги в чаша и залейте с оцета, така че той да покрие напълно яйцата. Оставете на тъмно в продължение на 5 дни.

След този период, ще видите, че черупката ще се разтвори и ще започне да се отделя утайка.

4

Вземете яйцето внимателно с лъжица (поради действието на оцета, то ще бъде като варено) и го преместете в друг съд. Разчупете яйцето с лъжица, добавете към него утайката от оцета, която се е образувала в чашата.

Добавете масло и разбъркате всичко добре. Преместете мехлема в затворен съд и съхранете в хладилник.

Преди да приложете мехлема задължително подсушете петите си, за да избегнете изгаряне. Нанесете продукта върху пукнатините и грапавите участъци, като избягвате места, където кожата е по-деликатна.

Преди да си легнете потопете краката си в сол и подсушете. Изчеткайте областите, нуждаещи се от лечение, подгответе мехлема, сложете краката си в найлонови торбички и обуйте чорапи. Вече може да си легнете.

5

Вижте още: Мед и канела срещу сърдечни пристъпи – лекарите са впечатлени!

На сутринта измийте краката си в топла вода със сапун, внимателно изстържете мъртвата кожа и намажете краката си с крем. Повторете този процес, докато не постигнете желания ефект. Обикновено след втората сесия, пукнатините ще намалеят, а петите ви ще станат необичайно меки!