НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето начин как да направите петите си меки като зефир!

Ето начин как да направите петите си меки като зефир!

Ето начин как направите петите си меки като зефир!
Ето начин как направите петите си меки като зефир!

Груба кожа по петите – често срещан проблем. Причината за това може да бъде индивидуално предразположение, липса на витамини, неудобни обувки, неправилна хигиена или гъбична инфекция.

1

Ако не можете да установите причината за загрубяването и ако не предприемете необходимите мерки, с течение на времето кожата ви неизбежно ще започне да се спука, което ще ви причини не само естетически дискомфорт, но и осезаема физическа болка.

2

Ако имате нужда от ефективно средство, с което да премахнете грубата кожа и да излекувате петите си, ние сме насреща. Още след първото прилагане на това чудесно средство ще върнете мекотата в петите си!

3

Мехлем за напукани пети

Мехлемът се състои от яйце (източник на лецитин – заздравява рани и има възстановяващи вещества), масло (омекотява, подхранва, витаминизира) и оцет, който отстранява мъртвите клетки по кожата и има противогъбични свойства.

Съставки:

1 яйце

70% оцетна есенция

200 грама масло

Начин на приготвяне:

Измийте яйцата, сложете ги в чаша и залейте с оцета, така че той да покрие напълно яйцата. Оставете на тъмно в продължение на 5 дни.

След този период, ще видите, че черупката ще се разтвори и ще започне да се отделя утайка.

4

Вземете яйцето внимателно с лъжица (поради действието на оцета, то ще бъде като варено) и го преместете в друг съд. Разчупете яйцето с лъжица, добавете към него утайката от оцета, която се е образувала в чашата.

Добавете масло и разбъркате всичко добре. Преместете мехлема в затворен съд и съхранете в хладилник.

Преди да приложете мехлема задължително подсушете петите си, за да избегнете изгаряне. Нанесете продукта върху пукнатините и грапавите участъци, като избягвате места, където кожата е по-деликатна.

Преди да си легнете потопете краката си в сол и подсушете. Изчеткайте областите, нуждаещи се от лечение, подгответе мехлема, сложете краката си в найлонови торбички и обуйте чорапи. Вече може да си легнете.

5

Вижте още: Мед и канела срещу сърдечни пристъпи – лекарите са впечатлени!

На сутринта измийте краката си в топла вода със сапун, внимателно изстържете мъртвата кожа и намажете краката си с крем. Повторете този процес, докато не постигнете желания ефект. Обикновено след втората сесия, пукнатините ще намалеят, а петите ви ще станат необичайно меки!

loading...