НАЧАЛО ЗДРАВЕ Не хвърляйте черупката на яйцата! Вижте защо!

Не хвърляйте черупката на яйцата! Вижте защо!

0
Не хвърляйте черупката на яйцата! Вижте защо!
Не хвърляйте черупката на яйцата! Вижте защо!

Всички ние хвърляме черупката на яйцата, очевидно вярвайки, че тя не може да ни предостави значителни ползи за здравето ни. Но всъщност черупката е най-добрият и естествен източник на калций, а тялото лесно я абсорбира и асимилира. Яйчената черупка също е с високо съдържание и на други полезни вещества.

Калцият, наличен в черупката е като калция в костите и зъбите, и това е от голямо значение за нервите, мускулите и костите.

Една супена лъжица яйчена черупка на прах съдържа около 1000-1500 мг калций, почти 90% от препоръчителния дневен прием за възрастен човек.

Многобройните проучвания показват, че тялото може лесно да абсорбира калция от праха на слонова кост. Той също укрепва костите, понижава холестерола и регулира кръвното налягане.

Ето колко лесно да използвате черупката!

Вижте още: Сол и олио: Лечебна смес, която ще пребори болката!

Трябва да варите яйцата в продължение на 10 минути, за да унищожите бактериите и да ги оставите да се охладят. тогава смачкайте черупките на прах.

Съхранявайте праха в стерилизиран буркан и можете да го добавите свободно на шейкове и зърнени култури като естествен добавка на калций.