НАЧАЛО ЗДРАВЕ Случаите, в които тялото ви се моли за спешна помощ

Случаите, в които тялото ви се моли за спешна помощ

Случаите, в които тялото ви се моли за спешна помощ
Случаите, в които тялото ви се моли за спешна помощ

Човешкото тяло е сложен механизъм с множество процеси, които често действат независимо. Когато нещо не е наред в тялото ни, ние със сигурност го чувстваме. Въпреки това, много хора не обръщат внимание на знаците, които дава тялото им, а често е твърде късно, за да го направят.

Тук са 10-те най-важни признака, които не трябва да игнорирате:

Суха кожа

Сухата кожа е знак за недостиг на витамин Е и трябва да се лекувате навреме. Яжте повече бадеми, семена, кълнове, растително масло, спанак, риба и яйца, за да увеличите нивата на витамини в тялото ви.

Чуплива коса и нокти

Този проблем обикновено се причинява от недостатъчно количество калций и витамин D в организма ви. За да поправите това, трябва да консумирате зеленчуци като картофи и броколи, да пиете сурово краве прясно и кисело мляко, да ядете повече пшеница и зърно.

Яде ви се сладко

Когато нервната ви система е изтощена, се нуждае от енергия и ви се яде сладко. Това не означава, че трябва незабавно да вземете шоколад – вместо това, опитайте да ядете мед или тъмен шоколад, за да намалите апетита си за сладко.

Пристрастяване към кисели храни

Ако изведнъж тялото ви се пристрасти към кисели храни, най-вероятно имате проблем с черния дроб или жлъчния мехур, които се активират при кисела храна. За да се решите този проблем, хранете се повече с лимони и боровинки.

Глад за морски дарове

Апетитът към морски храни е резултат от недостиг на йод и може да бъде решен чрез консумацията на сухи водорасли, риба тон и треска.

Кървене от венците

Кървенето на венците често е признак за недостиг на витамин С, затова се уверете, че ядете достатъчно зеле, броколи, киви, ягоди, домати, грах и папая всеки ден.

Глад за солени храни

Ако ви се ядат солени храни, това е признак на възпаление или инфекция на половата система или пикочните пътища.

Раздразнителност, крампи на краката, лош сън

Тези проблеми са причинени от недостиг на калий и магнезий в организма. С цел повишаване нивата им, яжте повече зеле, ядки, спанак, ленено семе, слънчогледово семе и бадеми.

Вижте още: Не хвърляйте черупката на яйцата! Вижте защо!

Суха кожа на лактите

Ако забележите, че лакътят ви е прекалено сух, това е знак за липса на витамин А и В. Добавете в диетата си повече тикви, портокали и кайсии, за да се решите този проблем.

Сурови продукти

Ако ви се хапват сурови храни, можете да успокоите стомаха си с помощта на сурови плодове и зеленчуци.