НАЧАЛО ЗДРАВЕ Кажете сбогом на грипa и синузитa с тази невероятна смес!

Кажете сбогом на грипa и синузитa с тази невероятна смес!

0
Кажете сбогом на грипa и синузитa с тази невероятна смес!
Кажете сбогом на грипa и синузитa с тази невероятна смес!

Можете да използвате тези две идеи за лечение на синузитa като естествена алтернатива на антибиотици и аналгетици.

Синузит – възпаление на околоносните синуси и обикновено е резултат от вируси, алергия, гъбички или бактерии. Синузитът е придружен от постоянен дискомфорт, поради което е важно да се лекува, докато симптомите не започнат да засягат ежедневието ви.

Симптомите на синузита включват: главоболие, хрема, назални секрети, умора и упорита кашлица. Всичко това е в резултат от натрупването на слуз в носната кухина.

Обикновено това състояние се лекува чрез конвенционални антибиотици и лекарства, които често имат редица странични ефекти. Ето защо ние ви препоръчваме да се обърнете към алтернативните лечения за най-добри резултати.

Рецепта

Необходими продукти:

джинджифил
ябълков оцет

Начин на приготвяне:

1. Настържете джинджифила на дребно.
2. След това се смесват ябълковия оцет и джинджифила в стъклен буркан с плътен капак.
3. Нека сместа престои на стайна температура в продължение на 10 дни.
4. От време на време не забравяйте да разклащате буркана, за да се сместят добре съставките.

Начин на приложение:

След 10 дни можете да започнете да правите инхалация с тази смес. Трябва да вдишвате това средство в продължение на 5 минути, 2 пъти на ден. През нощта навлажнете кърпа със сместа и я поставете върху врата за 1 час. Повтаряйте тази процедура в продължение на 5 дни, за най-добри резултати. Възпалението, както и главоболието ще изчезнат, поради острия мирис на джинджифила и ябълковия оцет.

Вижте още: Случаите, в които тялото ви се моли за спешна помощ

Джинджифилът може да се използва за лечение на синузит и по друг начин. Поставете 50 грама джинджифил в тенджера с вода и оставете на силен огън, докато заври. Когато водата започне да се изпарява, отстранете тенджерата от котлона и започнете да вдишвате парата. Препоръчително е да наклоните главата си над тенджерата и да се покриете с кърпа.

Тези два метода гарантирано ще ви отърват от синузитa.