НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Тя постави монета във вода и я замрази…И вие ще направите същото!

Тя постави монета във вода и я замрази…И вие ще направите същото!

0
Тя постави монета във вода и я замрази ... И вие ще направите същото!
Тя постави монета във вода и я замрази ... И вие ще направите същото!

Когато има буря или ураган, последното нещо, за което мислим – това е храна. Но когато бурята отшуми, храната е необходимост и последното нещо, което искаме, когато отворим хладилника, е да открием че храната е развалена. Но много често развалянето на храната не е толкова очевидно и нейната употреба може да доведе до сериозни хранителни отравяния. С помощта на монета и чаша с вода лесно можете да определите дали докато ви е нямало електричеството е прекъсвало.

В действителност, човек лесно може да определи дали има или не, развалени продукти. Неотдавна, този трик бил споделен от Шийла на страницата й във Facebook. Този съвет е полезен не само в случай на извънредна ситуация, но и ако отидете за няколко седмици на почивка.

Всичко, от което се нуждаете, е чаша, монета и вода от чешмата.

На пръв поглед, този съвет звучи налудничаво, но работи!

Налейте вода в чаша и я сложете във фризера. Когато водата се превърне в лед, сложете една монета отгоре и върнете чашата обратно във фризера.

Шийла обяснява как става това:

“Когато се приберете у дома след дълго отсъствие (или след почивка, например), е трудно да се каже веднага, дали във ваше отсъствие е имало прекъсване на електричеството. Ако това е било така, тогава със сигурност храната в хладилника за известно време не е била в подходящи условия и може да не е годна за употреба.

Ако монетата е паднала на дъното на чашата, значи електроенергията е била спряна за известно време и продуктите са били подложени на размразяване.

Ако монетата е останала на повърхността, това означава, че най-вероятно не е имало прекъсване на електрозахранването и всичко е наред.

Тази чаша не заема много място във фризера, но винаги ще знаете, ако хладилника е бил изключен, докато сте били извън дома.

Вижте още: Градина в стената на къщата ви? Вижте дали е възможно!

По мое мнение, това е много добра идея! Не пропускайте да се възползвате от този съвет!