НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отървете се от хранителните молци незабавно! Ето как!

Отървете се от хранителните молци незабавно! Ето как!

0
Отървете се от хранителните молци незабавно! Ето как!
Отървете се от хранителните молци незабавно! Ето как!

Хранителните молци са изключително вредни насекоми, които могат да се появяват и в най-чистата кухня и да нанесат значителна вреда на продуктите ви.

Още щом видите летящи пеперуди в дома си, действайте незабавно! Ние ще ви кажем как да се отървете от тази напаст.

Между другото, хранителните молци са много по-големи и с по-тъмни крила от тези, които можете да откриете в гардероба си. Важно е да правите разлика между тях.

Как да се избавите от молците в храната?

Ако намерите молци и гъсеници, остава само да ги идентифицирате. Внимателно огледайте всички пакети и съдове с житни култури, както и вътрешните ъгли на шкафовете. Тези молци обичат да се заселват при сушените плодове, сухата храна за животни, ядките, брашното, подправките, бисквитите и сладкишите. Потърсете пашкулите и паяжината, която тъкат, върху капаците на кутиите и пакетите с хранителни продукти.

Намирайки “огнищата на инфекцията”, изхвърлете всичко, не се колебайте. Жалко е, разбира се, но нищо повече не може да се направи…

Измийте шкафовете с оцет, с борна киселина, с лимонов сок или със сапунен разтвор. Обработете всички места с четка, натопена в оцет. След 30 минути отмийте всички обичайни места и подсушете с кърпа.

Като възпиращо средство по рафтовете сложете нарязани скилидки чесън или пръчици канела. Ще изплашите вредителите и с торбички с мента, лавандула, естрагон, дафинов лист.

И все пак, най-добрият начин за решаване на проблема е превенцията. Ето защо, за да се предпазите от посещението на неканените гости, възползвайте се от нашите препоръки.

Превенция срещи хранителните молци:

Не купувайте брашно, зърнени култури и други насипни продукти от универсалните магазини. Използвайте ги в продължение на 3-4 седмици, а след това купете нови.

Всички закупени продукти съхранявайте в стъклени, плътно затварени съдове. Ако паразитът е бил донесен от магазина в пакета, ще намерите шпионина много по-лесно през стъклото. Освен това е много по-добре да изхвърлите само една опаковка, отколкото съдържанието, което съхранявате в целия си шкаф.

Молците не издържат на високи температури, така че ако имате нужда от зърнени храни в големи количества, ги запечете във фурната.

Също така молците се страхуват от ниски температури: купете пакет с ечемичено брашно и го оставете за една нощ във фризера.

Вижте още: Почистването с храни може идеално да замени някои препарати

Това е всичко, което трябва да знаете за ефективната борба с домашните вредители! Искрено ви пожелаваме успех в тази битка!

Споделете тази статия с приятелите си, възможно е информацията да им бъде полезна!