НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Научете децата си на умножение бързо и лесно!

Научете децата си на умножение бързо и лесно!

0
Научете децата си на умножение бързо и лесно!
Научете децата си на умножение бързо и лесно!

Покажете на децата си този прост трик за умножение и никога повече няма да се чудят за верния отговор!

Все по-често можете да чуете, че настоящата образователна система не е на същото ниво като преди и знанията на децата са катастрофални. Изглежда, че в училищата се преподават много нови неща, но защо учениците често не знаят основни неща?

Работата е там, че сегашното поколение постепенно отвиква да мисли. На децата се поднася готова информация и в действителност се запомня именно това, върху което те са размишлявали, а зубренето се забравя много бързо.

Най-лошото е, че децата отвикват да мислят още в първи клас. Вземете например таблицата за умножение, която е изписана на гърба на повечето съвременни тетрадки. Явно подредените колони трябва да помогнат на децата бързо да научат основите на математиката, но в действителност се случва точно обратното!

Да започнем с това, че това не е никаква таблица, а обикновени редове с примери. Истинската таблица за умножение е отпечатана на гърба на старите преносими тетрадки. Да, ние говорим за така наречената Питагорова таблица!

2

Защо Питагоровата таблица е по-добра от днешните таблици за умножение?

Първо: Тя не представлява просто зададени готови отговори, а е пълна само с цифри. Левият ред на уравнението не носи почти никаква информация.

Второ: Питагоровата таблица за умножение предизвиква децата да мислят логично. Ако детето ви внимателно я разгледа, ще забележи, че тя е симетрична. Един поглед в таблицата ясно доказва златното правило: произведението на множителите не се променя!

От предходния абзац следва извода, че таблицата на Питагор намалява два пъти повече усилията, необходими за учене. В действителност, детето не трябва да учи цялата колона, умножавайки по девет, защото всички резултати, вече ги знае!

3

В допълнение, в Питагоровата таблица има още една любопитна закономерност. Ако подберете произволно число и прекарате мислен правоъгълник от него наляво до горната част на таблицата, броят на клетките в правоъгълника ще бъде равен на този номер!

Това означава, че с помощта на Питагоровата таблица за умножение на детето много лесно ще се обясни какво влиза в площта на правоъгълника и как да я намери. Така благодарение на обичайната схема ученикът разбира не само алгебрата, но започва да се учи на основите на геометрията!

4

И накрая, колоните с примери, които се отпечатват на последната страница на тетрадките, не са вредни, но полза от тях почти няма. Със същия успех може да отпечатате там стихове на Пушкин или на Романов.

Вижте още: Стои ли пред вас енергиен вампир? Разберете сега!

Най-важното е, че родителите имат деца, които се интересуват от изследвания. Не е задължително те да научат обезателно умножението по Питагоровата таблица, но можете да им я покажете, давайки им пример с обикновеното броене. Основното нещо е детето да разбира същността на процеса!

5

Ако сте съгласни с горните аргументи, споделете тази статия с приятелите си, нека те да провокират децата си към логическо мислене.